Connect with us

FOTBAL

Vacanţa jucătorilor de la SCM Zalău se mai prelungeşte


În condiţiile în care campionatul Ligii a III-a a fost îngheţat, gruparea de sub Meseş nu mai reia pregătirile, iar pentru încă cel puţin o lună, jucătorii vor rămâne acasă. SCM se va reuni doar spre final de iunie, când va începe treaba pentru noul campionat


Campionatul Ligii a III-a a fost îngheţat de către FRF după ce majoritatea cluburilor au optat pentru această soluţie. Oricum, pentru grupările din eşalonul al treilea era şi greu de respectat protocolul cu cerinţele impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului în ce priveşte reluarea pregătirilor după 15 mai.

În condiţiile în care acest campionat a fost suspendat definitiv şi în iunie-iulie nu vor mai avea loc meciuri, SCM Zalău nu îşi va relua pregătirile prea curând. Practic, vacanţa fotbaliştilor se mai prelungeşte cu cel puţin o lună, astfel că SCM Zalău se va reuni doar spre final de iunie, când va începe treaba pentru noul campionat.

Campionatul 2020 – 2021 din Liga a III-a ar putea începe cu câteva săptămâni mai repede decât anul trecut, în condiţiile în care, în acest eşalon ar putea fi mai multe echipe, Federaţia dorind tot cinci serii, dar a câte 18 echipe. Cert este să startul viitoarei ediţii a Ligii a III-a va avea loc în luna august.

”Avem deja două luni de când nu mai facem antrenamente comune şi probabil vom mai avea o pauză de o lună. În mod normal ar fi nevoie de 7 săptămâni de pregătire înainte de începerea noului campionat, dar având în vedere această situaţie ar trebui să începem mai repede antrenamentele. În funcţie de data începerii campionatului ne vom face şi noi programul. Dar, dacă campionatul Ligii a III-a va începe în a doua parte a lunii august, atunci vom începe pregătirile în jurul datei de 1 iulie. Poate şi mai repede, pentru că una este să vi după 3 săptămâni de vacanţă şi este cu totul altceva când vi după trei luni de pauză. Teoretic ar trebui două-trei săptămâni de pregătire în plus”, ne-a declarat Marius Paşca.

Rămâne de văzut care va fi şi strategia echipei de fotbal de la SCM Zalău pentru campionatul următor al Ligii a III-a. Dacă în primul sezon de existenţă, obiectivul a fost salvarea de la retrogradare, pentru stagiunea următoare, planurile trebuie să fie cu totul altele, însă totul depinde şi de bugetul pe care îl va asigura Primăria pentru secţia de fotbal.

”Sper să avem o şedinţă cât de repede la club şi în funcţie de ce buget vom avea, ne vom face un plan”, a mai precizat antrenorul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL