Connect with us

Ştiri din Sălaj

Dezastru ecologic? Sute de pești morți pe Valea Agrijului


Peisaj sumbru pe unul dintre afluenții Someșului, acolo unde sute de pești morți zac pe luciul apei


Râul Agrij izvorește din Pasul Poic și este afluent al râului Someș. Acesta traversează localitățile Poic, Huta, Bogdana, Buciumi, Bodia (comuna Buciumi), Agrij (com. Agrij), Păușa, Românași, Chichișa, Romita (comuna Românaşi), Brusturi, Lupoaia, Creaca, Prodănești, Borza (com. Creaca) și se varsă în Someș în orașul Jibou.

În zilele trecute, mai exact sâmbătă, 16 mai, pe cursul apei au fost văzuți sute de pești morți.

Marius Borzan – fostul lider al Pro România filiala din Sălaj – a tras un semnal de alarmă în ce privește un posibil dezastru ecologic.

Într-o postare de Facebook, fostul primar al comunei Românași spune că peștii morți au fost văzuți în zona Românaşi – Chichişa şi e posibil că apa să fi fost poluată.

“Dezastru ecologic pe râul Agrij. O mulțime, adică sute de pești morți. Inconștiență și nepăsare”, este postarea  fostului primar al comunei Românaşi, Marius Borzan.

În această postare, mai mulţi cetăţeni  au precizat că aceeaşi situaţie se află în aval de Românaşi, dar şi în amonte!? Altfel spus, pe o lungimă de mai mulţi kilometri, populaţia piscicolă este moartă.

Conform unor zvonuri enite din zonă, cauza poluării este una… mioritică. Se pare că un cioban şi-ar fi spălat oile în râu cu o soluţie toxică.

Un alt bărbat din zonă se alarmează şi aruncă în eter o întrebare retorică. “Nu e suficient braconajul piscicol de pe râu, mai trebuie şi poluare?”.

Se aşteaptă o acţiune a celor de la Mediu, care să… limpezească apele de pe Valea Agrijului.

 

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj