Connect with us

Ştiri din Sălaj

Încă ȘASE copii de la Complexul de Servicii Sociale Jibou au ajuns la spital


După ce 12 copii și trei angajați ai Centrului de la Jibou au fost confirmați vineri seara cu COVID-19, alți șase elevi au fost internați la Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, cu toții suspecți  de coronavirus


Vineri seara, în jurul orei 23.30, nu mai puțin de 12 copii de la Complexul de Servicii Sociale și trei angajați ai Centrului de la Jibou au fost confirmați cu COVID-19. Cu toții, au fost transportați cu o autospecială de la ISU Sălaj și internați la Spitalul de Infecțioase Zalău.

După cum spuneam încă din cursul zilei de sâmbătă, situația era încordată la centru, având în vedere că mai mulți angajați au refuzat să intre la serviciu.

În plus, mai mulți copii nu se simțeau bine și aveau febră. Ca urmare, încă de ieri, șase copii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani  – cinci băieți și o fată – au fost transportați la spital. Dacă colegii lor au ajuns la spitalul vechi din municipiu, ei au fost internați la Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei.

Aceștia sunt suspecți de coronavirus, însă, testele au fost trimise la Cluj-Napoca, iar până în acest moment rezultatele testelor nu veniseră.

Din câte se pare, cei șase copii nu sunt și ultimii care vor trebui să ajungă la spital, deoarece în Complexul de Servicii Sociale Jibou mai sunt copii ce au simptome de COVID-19.

Atât copiii internați la Zalău, cât și cei de la Șimleu Silvaniei, sunt stabili și se simt destul de bine.

În centrul de la Jibou se află 41 de copii instituționalizați, dintre care jumătate, mai exact 20 de copii, au fost internați în ultima lună. Primul care a fost confirmat cu noul coronavirus a fost o tânără de 19 ani, care între timp s-a vindecat și a fost externată.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz, care a devenit cel mai grav de pe raza județului Sălaj, în ce privește infecția cu noul coronavirus.

 

Sursa foto:  arhivă

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 




More in Ştiri din Sălaj