Connect with us

FOTBAL

Marius Paşca, după îngheţarea Ligii a III-a: ”Avem suficient timp să pregătim campionatul următor. Important că am depăşit momentul delicat”


Odată cu suspendarea definitivă a campionatului, SCM Zalău nu ascunde faptul că se şi bucură de decizia Federaţiei, în condiţiile în care nu mai are grija retrogradării şi deja îşi poate face strategia pentru stagiunea următoarea


Federaţia Română de Fotbal a a decis îngheţarea campionatului din Liga a III-a, după ce majoritatea echipelor au optat pentru această variantă. Sunt şi echipe cărora această decizie le prinde foarte bine, mai ales celor care luptau pentru evitarea retrogradării.

Cum Federaţia a hotărât ca în urma îngheţării întrecerii sportive să nu mai retrogradeze nicio echipă, printre grupările care profită de această decizie se află şi SCM Zalău. Gruparea de sub Meseş era pe ultimul loc în Seria a V-a şi avea de recuperat 7 puncte până la prima poziţie deasupra liniei de salvare, dar avea speranţe că îşi poate îndeplini obiectivul, în condiţiile în care mai erau de jucat 14 etape. Tocmai de accea, SCM Zalău nu a fost de acord cu acel play-out cu înjumătăţirea meciurilor şi a dorit disputarea celor 14 etape, dar cum acest lucru nu a mai fost posibil şi formaţia zălăuană a optat pentru îngheţarea competiţiei.

”Cum noi am fost într-o situaţie delicată nu ne doream disputarea acelui play-out cu înjumătăţirea meciurilor, fiindcă şansele noastre de salvare erau reduse. Am fi vrut să aibă loc toate cele 14 etape, dar dacă nu s-a mai putut, varianta de îngheţare a campionatului ne-a avantajat cel mai mult, chiar dacă nu a fost cea mai fair-play variantă. La orice competiţie sportivă, cel mai fair-play era să se încheie pe teren”, a spus Marius Paşca, antrenorul de la SCM Zalău.

Odată cu suspendarea definitivă a campionatului, SCM Zalău nu ascunde faptul că se şi bucură de decizia Federaţiei, în condiţiile în care nu mai are grija retrogradării şi deja îşi poate face strategia pentru stagiunea următoarea.

”Important că am depăşit acest moment delicat şi acum avem la dispoziţie suficient timp pentru a pregăti campionatul următor. Urmează o perioadă de vară,  în care probabil vor pleca unii jucători şi vor veni alţii. Vom revizui toată situaţia şi sper ca în cel mai scurt timp să ştim şi calendarul în ce priveşte sezonul următor, pentru că în funcţie de acest lucru ne vom putea face şi programul la echipă”, a spus antrenorul de la SCM Zalău.

Un singur meci oficial a apucat să joace SCM Zalău în acest an, cel din prima etapă a returului, cu Unirea Dej, pe care l-a pierdut cu 3 – 1.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL