Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fără declarația pe propria răspundere în Zona Metropolitană. Orașele din Sălaj și comunele care sunt incluse în această zonă


Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform articolului 11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi)


Din 15 mai, România a intrat în stare de alertă, dar în continuare se mențin unele restricții.

Dacă în interiorul localității nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasări, acest lucru este valabil și pentru  cetăţenii care se deplasează în interiorul zonei metropolitane.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform articolului 11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

La nivelul județului Sălaj  există o zonă metropolitană denumită ADI Zona Metropolitană Zalău, din care fac parte cele 4 orașe și 15 comune.

Zona Metropolitană Zalău este formată din: Municipiul Zalău, orașele Cehu Silvaniei, Jibou, Șimleu Silvaniei și comunele:  Agrij, Crasna, Creaca, Crişeni, Dobrin, Hida, Meseşenii de Jos, Horoatu Crasnei, Mirşid, Pericei, Sălăţig, Sărmăşag, Vârşolţ, Hereclean şi Bocşa.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. pop

    18 May 2020 at 14:40

    in lume sunt in total 115 zone metropolitana….deci zalaul este numarul 116…-vai vai vai..cititi wikipedia ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj