Connect with us

FOTBAL

Fotbalul judeţean s-ar putea relua luna viitoare


În condiţiile în care Federaţia cere desemnarea campioanelor judeţene care să poată participa la acele turnee de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, AJF-uril din ţară sunt oarecum obligate ca cel puţin Liga a IV-a să o reia sub o formă sau alta pentru a se putea desemna câştigătoarea. ”Deocamdată nu putem da variante până când nu vom şti exact data la care fotbalul va fi deschis şi pentru amatori”, a spus preşedintele Daniel Sabou


Sunt deja mai bine de două luni de când competiţiile fotbalistice din România s-au întrerupt. Altele nici nu se vor mai relua în acest sezon, cum este cazul Ligii a III-a, care va fi îngheţată, dar cu o treaptă mai jos, adică în ligile judeţene, situaţia este total diferită.

În cadrul videoconferinţei pe care Federaţia Română de Fotbal a organizat-o săptămâna trecută cu preşedinţii de AJF-uri din ţară s-a transmis că FRF vrea să modifice sistemul de promovare în Liga a III-a, astfel că se vor organiza turnee între trei campioane, iar la final, doar prima clasată va promova.

În condiţiile în care Federaţia cere desemnarea campioanelor judeţene care să poată participa la acele turnee de baraj, AJF-urile din ţară sunt oarecum obligate să reia cel puţin Ligiile a IV-a sub o formă sau alta pentru a se putea desemna câştigătoarea.

”Va trebui să apelăm la alte variante de terminare a competiţiilor”, spune Daniel Sabou

Cum FRF are intenţia să organizeze meciurile de baraj la început de august, campioantele judeţene ar urma să fie finalizat la finalul lunii iulie. Rămâne însă necunoscută data la care se şi pot relua aceste întreceri, în condiţiile în care bazele sportive rămân încă închis pentru amatori.

”Deocamdată nu putem da variante până când nu vom şti exact data la care fotbalul va fi deschis şi pentru amatori. Aşteptăm să vedem dacă din 1 iunie vor avea dreptul să se antreneze şi echipele din fotbalul amator şi apoi vom lua cele mai bune decizii, astfel încât să nu dezavantajăm nicio echipă. Va trebui să apelăm la alte variante de terminare a competiţiilor, fiindcă nu va mai fi timp necesar până la final de iulie, dar ne vom consulta şi cu conducătorii echipelor”, ne-a declarat preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou.

Dacă întrecerile judeţene nu se vor putea relua nici în luna iunie, atunci AJF Sălaj va trebui să găsească o altă soluţie astfel încât campioana să fie desemnată pe teren.

”Dacă nu va fi o altă posibilitate, atunci Sportul Şimleu şi Rapid Jibou probabil vor juca o finală în ”dublă” manşă pentru a putea fi desemnată campioana. Este doar un scenariu, la fel cum există şi alte scenarii în ce priveşte îngheţarea campionatelor sau anularea acestora”, a mai spus Daniel Sabou – preşedintele AJF Sălaj.

Comunicat AJF Sălaj:

Preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou, a participat la videoconferinţă susţinută de FRF cu toţi preşedinţii de AJF-uri din ţară. A fost o discuţie amplă, cu multe subiecte dezbătute, în care preşedintele FRF, dl.Răzvan Burleanu, a prezentat ultimele noutăţi, precum şi ideile şi scenariile care se doresc implementate în perioada următoare.

Legat de activitatea fotbalului amator, aspect care interesează în primul rând,s -a subliniat necesitatea stabilirii câştigătorilor pe teren şi a păstrării meritelor sportive. Toate deciziile care se vor lua,vor ţine cont de măsurile impuse de situaţia actuală, sănătatea şi siguranţa celor implicaţi în fenomenul fotbalistic sălăjean fiind obiective care primează pentru AJF Sălaj.

S-a avansat data de 15 iunie pentru reluarea campionatelor judeţene, dar totul depinde de evoluţia pandemiei de COVID-19 şi de protocoalele medicale.

În acest moment sunt patru scenarii:

  1. Îngheţarea campionatelor ( cu stabilirea campioanelor şi a retrogradatelor pe baza clasamentului actual)
  2. Anularea campionatelor ( nu există campioană şi retrogradate, aceleaşi echipe participând in campionatul următor)
  3. Terminarea campionatul in sistemul iniţial ( puţin probabil)
  4. Continuarea campionatului cu un număr mai mic de jocuri.

De asemenea, se ia în considerare modificarea barajelor de promovare la liga a 3-a, urmând să se facă o nouă tragere la sorţi, cu mini turnee din 3 campioane judeţene,pe teren neutru,fiecare urmând să dispute 2 jocuri,iar câştigătoarea mini turneului să promoveze la liga a 3-a. Există posibilitatea ca şi echipa de pe locul 2 să fie promovată , în funcţie de numărul de locuri disponibile la liga a 3-a. Datele avansate pentru disputarea barajului sunt în prima parte a lunii august.

AJF Sălaj colaborează permanent cu FRF şi cu ceilalţi factori de decizie şi ne dorim ca toate măsurile luate să fie nediscriminatorii,transparente, în concordanţă cu nevoile echipelor şi ţinând cont de siguranţa tuturor.

Intenţionăm, în funcţie de posibilităţi,ca toate campionatele să se decidă pe teren, iar măsurile luate să nu afecteze echipele şi nici să fie în contradicţie cu alte decizii care vor fi luate în viitorul apropiat.

Desigur,vor fi consultate şi echipele cu privire la anumite aspecte legate de subiectele discutate,dar încă nu putem decide nimic până la ridicarea restricţiilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL