Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: ”Dacă se doreşte un campionat cu 16 echipe, atunci trebuie renunţat la Cupa României”


Antrenorul de la HC Zalău consideră că programul ar fi mult prea încărcat cu 30 de etape în Liga Naţională, iar în acest sens propune renunţarea la Cupa României, competiţie pe care o consideră ineficientă


Creşterea numărului de echipe din campionatul următor ar însemna automat jocuri mai multe. În condiţiile în care se doreşte un format cu 16 echipe, vor fi patru etape mai mult, două în tur şi două în retur.

Astfel, echipele din Liga Naţională ar avea de jucat 30 de meciuri în campionat, dar vor mai fi şi alte jocuri în Cupa României. Această competiţie începe din faza 16-zecimilor, iar o echipă care ajunge până în finală ar mai juca cinci partide în Cupa României.

În plus, vor mai fi echipe din România angrenate şi în cupele europene, ceea ce înseamnă automat alte jocuri în plus.

Gheorghe Tadici agrează varianta disputării campionatului următor cu 16 echipe, însă managerul de la HC Zalău susţine că în acest caz ar trebui renunţat la Cupa României, competiţie pe care o consideră ineficientă.

”Un campionat cu 16 echipe presupune disputarea a încă patru etape în plus. Ar fi 30 de meciuri, iar echipele care joacă în cupele europene şi ajung până în fazele finale mai au 10 – 12 meciuri. Mai vin şi cele cinci jocuri din Cupa României şi ajungem în această situaţie la peste 45 de jocuri pe sezon, ceea ce este foarte mult, iar jucătoarele se pot accidenta. Nu se ţine cont de integritatea corporală, de sănătate, iar dacă apar accidentări grave, intervin costuri cu intervenţiile chirurgicale, dar şi cu recuperarea. Dacă se doreşte un campionat cu 16 echipe, atunci trebuie renunţat la Cupa Românie. Am şi justificat deoarece Cupa României este total ineficientă şi neproductivă, atâta timp cât în primele două tururi joci cu echipe din Divizia A care te roagă să nu le dai multe. Apar şi deplasări lungi, cum am făcut noi până la Bucău, Brăila până la Oradea sau Bistriţa până la Timişoara între două meciuri de Cupa EHF. Dacă nu se mai joacă Cupa României, atunci programul se mai relaxează şi nu mai avem nevoie de intermediare în campionat. Dacă vom avea 16 echipe şi vor apărea nişte probleme de bugete la echipele care vin dinspre Divizia A, atunci vom avea de unde scădea, astfel încât să nu păţim şi noi ca la volei”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Legat de Cupa României din acest sezon, cluburile angrenate în sferturi şi în final-four au propus ca aceste faze să aibă loc în luna august, chiar înainte de începerea noului sezon.

”Nu văd rostul să se mai joace meciurile rămase în august, fiindcă la echipele rămase în această competiţie, în vară pot fi alţi antrenori, conducători şi jucătoare”, a precizat Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL