Connect with us

HANDBAL

Liga Naţională de handbal feminin, cu 16 echipe din sezonul viitor!?


În cadrul ultimei şedinţe dintre reprezentanţii echipelor şi preşedintele FRH s-a discutat despre posibilitatea ca Liga Naţională să înceapă din august în formatul cu 16 echipe, urmând ca din Divizia A să promoveze trei echipe


Cluburile din Liga Florilor au votat în totalitate ca sezonul 2019 – 2020 să fie închis. În aceste condiţii, campionatul se va îngheţa deşi mai erau de disputat şapte runde, astfel că nu se va acordat titlul de campioană şi nici nu va mai retrograda nicio echipă.

În schimb, în şedinţa de luni ce a avut loc prin videoconferinţă s-a propus ca Liga Naţională să îşi schimbe formatul din sezonul viitor, astfel încât să se treacă la varianta cu 16 echipe, ceea ce ar însemna că din Divizia A vor promova trei echipe.

Rămâne însă neclar sistemul de promovare din liga secundă, care este structurată în patru serii, iar în mod normal, în prima ligă ar urma să urce doar trei echipe. În Divizia A părerile sunt împărţite, iar unele echipe nu vor să se mai joace, în timp ce altele vor să îşi poată apăra şansele, astfel încât promovarea să se decidă pe teren.

O decizie în acest sens se va lua în cadrul Consiliului de Administraţie, probabil chiar în şedinţa următoare de luni. CSM Galaţi, Neptun Constanţa, Dacia Mioveni şi ACS Crişul Chişineu-Criş conduc cele patru serii din Divizia A.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL