Connect with us

FOTBAL

Şomajul tehnic încetează şi la SCM Zalău. Jucătorii îşi primesc toţi banii până la finalul contractului


Cum starea de urgenţă s-a ridicat în România, jucătorii şi persoanele din staff vor intra în “normalitate” în ce priveşte drepturile salariale, astfel că toţi îşi vor primi banii conform contractelor aflate în vigoare până pe 30 iunie


Având parte de o susţinere imporantă din partea Primăriei şi a Consiliului Local, SCM Zalău şi-a putut forma un lot bun, cu jucători de valoare, care au fost atraşi la Zalău datorită stabilităţii financiare pe care o are gruparea de sub Meseş.

Echipa pe care şi-a format-o SCM pentru retur a apucat să joace doar un meci oficial, cel din prima etapă a returului cu Unirea Dej, după care campionatul a fost întrerupt din cauza epidemiei de coronavirus. Ca urmare a acestei hotărâri, SCM Zalău a întrerupt activitatea şi totodată au fost  suspendate şi contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

Astfel, începând cu 16 martie, jucătorii şi persoanele din staff au beneficiat de o indemnizaţie de 75% din drepturile în bani aferente activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salariului mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Cum starea de urgenţă s-a ridicat în România, jucătorii şi persoanele din staff vor intra în “normalitate” în ce priveşte drepturile salariale, astfel că toţi îşi vor primi banii conform contractelor care sunt în vigoare până pe 30 iunie. Mai mulţi jucători îşi vor încheia contractele cu SCM Zalău pe data respectivă, iar majoritatea dintre cei care au venit în iarnă au semnat doar până la finalul campionatului care a fost îngheţat şi în care SCM avea ca şi obiectiv salvarea de la retrogradare.

Rămâne de văzut ce activitate va mai fi la SCM Zalău din 15 mai şi până pe 30 iunie, având în vedere că Liga a III-a a fost îngheţată, iar noul campionat va începe doar în luna august. Jucătorii antrenaţi de Marius Paşca ar putea începe însă mai repede pregătirile pentru sezonul viitor, chiar din a doua parte a lunii iunie. Trebuie precizat că SCM Zalău a fost printre primele cluburi din ligile inferioare care a apelat la şomajul tehnic, formă de plată prin care jucătorii au fost remuneraţi în cele două luni de stare de urgenţă.

“Această problemă aparţine conducerii administrative, dar din punctul meu de vedere contractele vor fi onorate după ce se va ieşi din şomajul tehnic. Jucătorii sunt dornici să revină la treabă şi să ne antrenăm, însă deocamdată nu prea putem având în vedere acel protocol cu măsurile ce trebuiesc respectate. Noi am fost un club serios, iar Primăria ne-a asigurat toate condiţiile pentru a face performanţă. Cel mai important să avem în continuare susţinerea materială şi să nu fie probleme. Datorită seriozităţii clubului şi a susţinerii de care am avut parte, am putut să aducem jucători buni în iarnă”, ne-a declarat Marius Paşca, antrenorul de la SCM Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL