Connect with us

FOTBAL

Echipa care va deveni campioana Sălajului va avea o misiune complicată pentru a ajunge în Liga a III-a


FRF a anunţat că modifică sistemul de promovare în Liga a III-a, astfel că va organiza turnee cu câte trei campioane judeţene, urmând ca la final prima clasată să promoveze. Totuşi, în cazul în care vor fi locuri libere în Liga a III-a, formaţiile de pe locurile doi de la aceste baraje vor avea prioritate


De la un scenariu prin care FRF intenţiona să invite în Liga a III-a prima clasată din Liga a IV-a s-a ajuns la o altă variantă care reduce cu mult şansele campioanelor judeţene de a accede în Liga a III-a.

În videoconferinţa de săptămâna trecută cu AJF-urile din ţară, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că modifică sistemul de promovare, astfel încât în Liga a III-a să ajungă 14 echipe din Liga a IV-a şi nu 21 ca până acum. Forul fotbalistic din România va renunţa la clasicele baraje între două campioane şi urmează să organizeze mini-turnee între trei campioane judeţene. Fiecare va juca cu fiecare, pe teren neutru, urmând ca la final, prima clasată să obţină promovarea în Liga a III-a.

FRF  urmează să anuleze actualele jocuri pentru baraj stabilite în februarie și va reface tragerea la sorţi în aşa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei. În jurul datei de 5 august ar urma să aibă loc aceste turnee de promovare, iar în cazul în care nu se vor complete cele 90 de locuri din Liga a III-a, forul condus de Răzvan Burleanu ia în calcul ca şi cele mai bune echipe de pe locurile 2 din cadrul acestor turnee să promoveze pe locurile vacante.

Decizia de a modifica sistemul de promovare din Liga a IV-a vine ca urmare a faptului că actualul campionat din Liga a III-a a fost îngheţat, iar nicio echipă nu a mai retrogradat, astfel că locurile disponibile pentru sezonul viitor s-au împuţinat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL