Connect with us

MINIFOTBAL

Minifotbalul mai rămâne ”blocat”


În condiţiile în care sportul şi bazele sportive pentru amatori nu se vor deschide din 15 mai, competiţiile de minifotbal nu se vor putea relua şi vor trebui să mai aştepte o următoare etapă de relaxare a restricţiilor date de autorităţi


Din 15 mai, România iese din starea de urgenţă, dar sportul tot nu poate reveni la viaţă. Revin însă echipele profesioniste la pregătire, dar şi acestea au de respectat un protocol de recomandări dat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

În ce priveşte practicarea sportului de către amatori, acesta rămâne încă blocat, la fel şi bazele sportive care sunt folosite de amatori. În această situaţie se află şi minifotbalul, care nu se poate relua din 15 mai, astfel că toate competiţiile de minifotbal vor mai trebui să aştepte o următoare etapă de relaxare a restricţiilor date de autorităţi.

Deocamdată, FMR nu a luat nicio decizie în ce priveşte competiţiile naţionale, totul urmând a se decide după ce va fi permisă practicarea minifotbalui, iar bazele sportive vor fi deschise pentru amatori.

Însă, având în vedere timpul scurt până când ar trebui să înceapă sezonul viitor, Federaţia de Minifotbal va fi nevoită să renunţe la unele competiţii, urmând să se dispute doar cele mai importante.

Să mai spunem că în această perioadă, administratorii bazelor sportive au înaintat o petiţie către administraţia prezidenţială pentru funcţionarea acestor baze sportive şi de agrement în perioada următoare.În respectiva scrisoare se cere autorităţilor publicarea condiţiilor de funcţionare a acestor baze în conformitate cu noile condiţii de securitate sanitară şi distanţare socială.

Un aspect important care se precizează este faptul că activităţile care se desfăşoară în cadrul unor astfel de baze sportive presupune mai puţini participanţi decât numărul de persoane dintr-un supermarket, pieţe publice sau comerţ stradal.

”Nu ştim când ne vom putea relua activitatea. Aşteptăm să vedem ce măsuri de relaxare se vor lua începând cu data de 1 iunie. Deocamdată, doar echipele profesioniste pot respecta regulile impuse în acel protocol emis de Ministerul Tineretului şi Sportului. Şi în cadrul sportului profesionist, în prima etapă sunt permise doar antrenamentele şi abia apoi se va discuta despre reluarea competiţiilor”, ne-a declarat Ioan Onicaş – preşedinte FMR

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL