Connect with us

FOTBAL

Vlad Opriş: „Vor fi meciuri de luptă la barajul cu Minaur Baia Mare”

Şimleuanul de la ACS Fotbal Comuna Recea consideră că echipa sa a fost neîndreptăţită de decizia FRF ca primele două clasate să joace baraj de promovare în Liga a II-a. Însă, jucătorii se vor pregăti şi consideră că şansele sunt egale în astfel de meciuri


În ultimele sezoane, ACS Fotbal Comuna Recea s-a luptat mereu pentru promovarea în Liga a II-a, dar de fiecare dată a terminat pe locul secund. Pentru a-şi „betona” defensiva să poată ataca promovarea şi în acest sezon, conducerea echipei maramureşene l-a transferat în vara trecută pe fundaşul şimleuan Vlad Opriş, acesta devenind al treilea sălăjean din lotul echipei din Recea, după Romario Rus şi Adrian Micaş.

Vlad Opriş s-a integrat perfect în sistemul gândit de Romică Buia şi s-a descurcat excelent şi după ce la echipă a devenit antrenor Ciprian Danciu, reuşind chiar să marcheze două goluri.

Experienţa fundaşului care are zeci de meciuri în Liga a II-a a ajutat ACSF Comuna Recea să fie liderul Seriei a V-a din Liga a III-a la finalul turului.

De altfel, echipa din Recea a fost liderul campionatului şi în momentul întreruperii, având două puncte în plus faţă de Minaur Baia Mare.

În această perioadă de „pauză forţată”, Vlad Opriş s-a aflat acasă, la Şimleu Silvaniei, iar un mare avantaj al fotbalistului a fost faptul că locuieşte foarte aproape de stadion şi profită de acest aspect pentru a face pregătire.

Nu este singura sa metodă de pregătire, iar la invitaţia lui George Zima, Opriş se pregăteşte împreună cu jucătorii de la Sportul Şimleu – liderul din Liga a IV-a Sălaj.

„Este destul de greu pentru că nu pot să fac mai nimic, deoarece stau la bloc şi e mai dificil. Majoriteatea timpului îl petrec în casă, citesc şi vizionez seriale. Totuşi, pot spune că sunt norocos pentru că stau la doi paşi de stadion şi mai merg să alerg. Când nu merg pe stadion, fac antrenament online cu cei de la Şimleu, iar pe această cale aş vrea să îi mulţumesc domnului Zima pentru invitaţie”, ne-a declarat Vlad Opriş.

În ceea ce priveşte campionatul Ligii a III-a, după ce s-au vehiculat mai multe variante pentru reluarea campionatului, până la urmă, Federaţia Română de Fotbal a decis îngheţarea sezonulu, nu va retrograda nicio echipă, iar în ceea ce priveşte promovarea, situaţia este mai complicată.

Adică în seriile în care diferenţa de puncte dintre primele două clasate este mai mică de patru puncte, atunci, cele două formaţii se vor duela într-un baraj de promovare în dublă manşă. Aşa este şi cazul în Seria a V-a, între Fotbal Comuna Recea şi Minaur Baia Mare.

„Nu ştiu cum va fi lupta cu Minaur după atâta pauză, dar noi trebuie să câştigăm, asta ştiu sigur”, spune Vlad Opriş.

Vlad Opriş a ajuns la ACS Fotbal Comuna Recea în vara lui 2019, după ce în trecut a mai evoluat în Liga a II-a la echipe precum Juventus Bucureşti, CS Baloteşti, Foresta Suceava sau Luceafărul Oradea, având şi o experienţă în Liga a III-a la Unirea Jucu.

“Inevitabilul s-a produs, ca să spun aşa. Era greu de crezut că Liga a III-a poate continua în condiţiile actuale. Cât despre barajul pentru promovare, multe nu mai sunt de spus, cred eu că am fost puţin neîndreptăţiţi. Adică ni s-au luat două puncte aiurea. Însă, aceasta este decizia Federaţiei, noi jucătorii trebuie să ne pregătim în continuare şi să fim pregătiţi pentru ceea ce va urma şi sper ca acest baraj să se joace doar pe teren. Consider că la un baraj de promovare, şansele echipelor sunt egale. Vor fi meciuri de luptă şi cred că cea mai mare problemă va fi căldura.  E un factor negativ pentru ambele echipe”.

Vlad Opriş – fundaş ACS FC Recea

Sursa foto: UP Foto / Paul Ursachi

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL