Connect with us

Ştiri din Sălaj

A murit unul dintre pacienţii din “focarul” de coronavirus de la Rona 


Dintre cele şase persoane confirmate cu COVID-19 din satul aflat în componența administrativă a orașului Jibou, jumătate s-au vindecat şi au fost externate. Din păcate, o femeie de 72 de ani din Rona s-a stins din viaţă în cursul zilei de ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase Zalău


Scriam în zilele trecute despre faptul că aproape o treime dintre persoanele infectate cu virusul COVID-19 din Sălaj provin din satul Rona. Altfel spus, dintre cei 19 pacienţi cu coronavirus aflaţi atunci în Spitalul de Boli Infecţioase de la Zalău, nu mai puţin de 6 dintre ei erau din localitatea aparţinătoare oraşului Jibou.

Sătucul de pe malul drept al Someşului devenise un mic “focar” al infecţiei din judeţ, acolo unde – pe lângă cele şase persoane confirmate cu COVID-19 – aproximativ 100 de oameni au fost obligaţi să intre în izolare la domiciliu!?

În ultimele zile, la Rona nu au mai fost înregistrate alte cazuri de coronavirus, astfel că situaţia revine cât de cât la normal.

Trei femei din Rona s-au vindecat de COVID-19

Mai mult, dintre cele şase persoane infectate cu COVID-19, trei femei au fost vindecate şi au fost externate! Este vorba de femeia angajată la Casa Copilului, dar şi de casieriţa de la Gara CFR Jibou şi mama ei!

Din păcate, a fost înregistrat şi un deces. Este vorba de o femeie de 72 de ani (Z. F.), care fusese confirmată cu o formă mai severă de coronavirus, pe data de 2 mai.

Femeia din Rona s-a aflat într-o stare mai gravă încă din primele zile, cu atât mai mult cu cât aceasta avea şi alte afecţiuni. Conform autorităţilor, pacienta suferea de hipertensiune, diabet zaharat şi insuficiență renală cronică.

În cursul zilei de marţi, femeia s-a stins din viaţă pe un pat din Spitalul de Boli Infecţioase de la Zalău.

Dintre cei şase pacienţi din Rona, în spital se mai află acum doar un mecanic de locomotivă şi mama sa, starea lor de sănătate fiind una stabilă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj