Connect with us

DIVIZIA A1

Conducerea de la Volei Municipal Zalău este urmărită PENAL!


Procurorii sălăjeni efectuează urmărirea penală ”în rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată


Luni după-amiază, mascaţi şi poliţişti conduşi de un procuror din cadrul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Sălaj au descins la domiciliul familiei Coţa din Aghireş şi la sediul Sălăjeanul TV – deţinut de aceştia, unde au avut loc şi percheziţii.

Acţiunea nu a avut legătură cu trustul de presă condus de familia Coța, ci cu ACS Volei Municipal Zalău, acolo unde Vasile Coţa a fost preşedinte, iar Daniela Coţa unul dintre acţionari.

În ce priveşte această acţiune, marţi a venit şi comunicatul oficial de la Parchet, care arată faptul că procurorii sălăjeni efectuează urmărirea penală ”în rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată.

Anchetatorii vizează modul în care  Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate, ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local.

”În dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Sălaj, se efectuează urmărirea penală ”în rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată. 

Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate, ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local. 

În vederea administrării probatoriului, necesar pentru stabilirea stării de fapt, la data de 11 mai 2020, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinilor ofiţerilor din cadrul IPJ Sălaj-Serviciul de Investigare a Criminalității și Serviciul de Acțiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de 3 percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv ACS Volei Municipal Zalău și la domiciliul și locuința unor persoane fizice, locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.  

Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii stării de fapt, a existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală ”în rem” și pentru stabilirea vinovăției autorilor. 

Precizăm că începerea urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1