Connect with us

LIGA I

Caravana minifotbalului se pregăteşte de drum

Se apropie de start un nou sezon, în care restructurările masive din cele patru ligi ţin capul de afiş. Mutarea verii o reprezintă fuziunea dintre campioana Macrogroup şi fosta campioană – Simoda

Liga I de minifotbal a devenit una dintre cele mai disputate competiţii sălăjene, luând chiar faţa Ligii a IV-a, ne referim la Divizia D. Dacă înainte luptele se dăreau mai mult din orgoliu, acum ele se poartă şi pentru mirajul turneului final, care a avut un deosebit impact asupra minifotbalului din Sălaj. Sigur, ne referim aici la cel destinat Cupei României, care s-a derulat chiar la poalele Meseşului la începutul lunii iulie. Însă o importanţă deosebită a avut şi cel destinat echipelor campioane, acolo unde judeţul nostru a fost reprezentat de Macrogroup. Per ansamblu, atât cele patru echipe participante la turneul final al Cupei României, este vorba de Cipricom, Euro Glia Nuşfalău, Sportul Sălăjean şi Rechinii Autoland Hosu, cât şi Macrogroup, au demonstrat că minifotbalul din Liga I a Campionatului Judeţean este la înălţime, creându-şi şi o imagine extrem de bună la nivel naţional.

Acum, un nou sezon stă să înceapă, la capătul căruia cele mai bune echipe ne vor reprezenta la turneele finale, gust care a fost prins de mai toate echipele cu aspiraţii la supremaţie pe plan judeţean. Poate tocmai de aceea am sesizat şi câteva modificări spectaculoase în ceea ce priveşte grupările care vor activa pe prima scenă în sezonul 2010 – 2011. Campioana Macrogroup a luat decizia să fuzioneze cu o fostă campioană, este vorba de Simoda. Gruparea lui Ioan Zirbo nu a fost înscrisă în campionat în ediţia precedentă, însă a participat la performanţa notabilă realizată de Euro Glia la turneul final al Cupei României. Acum, lucrurile au luat o turnură neaşteptată, iar Ioan Zirbo şi Vegh Ferenc din duşmani au devenit aliaţi. Mai mult ca sigur criza financiară i-a împins spre această fuziune, dar şi dorinţa de a crea o echipă puternică, care să câştige fără probleme campionatul. Aceeaşi măsură au adoptat-o şi cei de la Cipricom, care s-au aliat cu câştigătoarea Ligii a II-a, Focus. În acest caz, miza a fost un lot de jucători valoroşi ai pompierilor, în frunte cu Toth Karoly, desemnat şi cel mai bun jucător de la turneul final al Cupei României, Cristi Crişan şi Florin Vaşvari. Cu aceste transferuri, gruparea condusă de Ciprian Pop se anunţă a fi o serioasă candidată la titlul de campioană.

Din câte se pare, vicecampioana Sportul Sălăjean îşi va restructura lotul din temelii. Aceasta nu înseamnă că va abandona ideea de a cuceri odată şi odată titlul suprem la nivel de judeţ. Rechinii Autoland Hosu, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României a rămas în linii mari aceeaşi formaţie, ale cărei principale arme sunt tehnica şi omogenitatea. Cu toate acestea, Mihai Gaidoş şi compania au încercat şi au reuşit să-şi întărească lotul pentru a putea ţine pasul cu aşa-zişii “granzi”. Chiar dacă unii jucători au părăsit Pronetul, conducătorul Paul Vlaşca şi jucătorii au găsit alte soluţii pentru a crea o echipă competitivă. Sigur, nu aceasta a fost problema lor în ediţia trecut de campionat, ci inconstanţa şi tensiunea care a tronat în sânul lotului la mai toate meciurile. Dacă ar fi să analizăm Pronet după numele care se regăsesc în lot, suntem de părere că şi această echipă va avea un cuvânt de spus pentru locurile fruntaşe. Încă de la primul ei sezon în prima Ligă, Euro Glia a reuşit să impresioneze. În primul rând, a avut cea mai bună apărare, alături de campioana Macrogroup şi Cipricom, apoi a fost desemnată echipa “Fair-Play” a campionatului, a furnizat cel de-al patrulea golgeter al Ligii, dar şi cel mai bun portar. Toate acestea au fost completate de o performanţă excelentă la turneul final al Cupei României, unde a terminat pe locul II. În aceste condiţii, gruparea condusă de Osz Andrei, Kelemen Istvan şi Cseke Ludovic se vede nevoită să-şi apere blazonul, tocmai de aceea a apelat la câteva transferuri spectaculoase, putem spune, numele lor putând fi cunoscute în prima etapă.

Cam aici se rupe clasamentul, deoarece echipele amintite mai sus sunt considerate a fi cele mai puternice din campionat. Însă nu trebuie să le subestimăm şi pe celelalte, chiar dacă unele joacă mai mult din plăcere şi nu pentru a face performanţă. Singurele noutăţi sunt AS Zăuan şi AS Creaca Jac, două formaţii care în sezonul precedent au făcut legea în Liga a II-a. Dar în Liga I nivelul este cu totul şi cu totul altul, iar de valoare nici nu mai vorbim, deoarece pe prima scenă a minifotbalului găsim, de fapt, spuma fotbalului sălăjean. Old Boys Info Plus şi Logistic, două echipe frumoase, care însă nu s-au putut salva de la retrogradare, vor continua în Liga a II-a.                                                                                                                 Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I