Connect with us

Sporturi

An plin pentru Andrei Brisc

După ce tânărul zălăuan a devenit arbitru cu acte în regulă la începutul acestui an, pentru Andrei urmează examenul de bacalaureat şi în prezent îşi dedică majoritatea timpului pentru pregătirea Bacalaureatului


Anul 2020 a început cum nu se putea mai bine pentru Andrei Brisc. Tânărul care a ieşit în evidenţă în turneele de tenis de câmp tocmai absolvise Şcoala Naţională de Arbitri, iar la finalul lunii ianuarie a devenit arbitru cu „acte în regulă” şi poate oficia ca arbitru principal. Alături de Brisc, în ianuarie au absolit acea şcoală şi Liviu Petrean şi Mihai Grec, aceştia putând oficia din scaun meciuri din calendarul Federaţiei Române de Tenis.

Ei bine, dacă anul a început bine, nu a continuat la fel de bine, astfel că tot sportul a trecut pe locul 2 şi competiţiile au luat o pauză. Aşa este şi cazul turneelor de tenis, care au fost anulate în această perioadă dificilă. Chiar dacă este pauză, sportivii continuă să se pregătească individual, de acasă, şi la fel o fac şi arbitri.

Andrei Brisc pune accentul pe pregătirea fizică şi face tot ce poate pentru a rămâne într-o formă bună, deşi ca arbitru de tenis, după cum ne spune chiar el, nu are nevoie neaparat de o condiţie fizică de invidiat.

Totodată, lăsând un pic la o parte partea sportivă, să spunem că Andrei Brisc este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Silvania din Zalău şi în această vară va susţine examenul de Bacalaureat. Dar, pe lângă examenul maturităţii, Brisc a dezvoltat şi o pasiune pentru geografie, materie la care a participat la ultimele şapte faze naţionale, cea de anul acesta fiind anulată.

„Aş avea examenul de bacalaureat anul acesta. Sunt un elev pasionat de geografie şi în fiecare an, începând cu clasa a V-a, m-am calificat la etapa naţională a Concursurilor şi Olimpiadelor de geografie, până în acest moment având şapte participări la rând la etapele naţionale. Din păcate, anularea Olimpiadei a reprezentat un moment foarte dificil, deoarece îmi puneam mari speranţe pentru un rezultat bun anul acesta, mai ales că, pot zice că neglijasem în ultima perioadă materiile de Bac în detrimentul Olimpiadei. Totuşi, din cauza anulării olimpiadelor, un grup de elevi din Slobozia a încercat să recreeze o etapă naţională în mediul online, intitulată eONG, proiect în care m-am alăturat cu plăcere împreună cu nişte foşti elevi participanţi la naţională, actualmente studenţi la Facultăţile de Geografie din România. Astfel, am încercat să rămân activ şi din punct de vedere geografic”, spune Brisc.

Luni după-amiază a venit şi anunţul preşedintelui României conform căruia grădiniţele, şcolile şi universităţilor nu se vor mai deschide până la toamnă, excepţie făcând elevii din anii terminali, la fel cum este şi cazul lui Andrei Brisc, cel care îşi dedică acum majoritatea timpului pentru pregătirea Bacalaureatului.

„Acum, majoritatea timpului mi-l dedic mai ales pregătirii pentru Bacalaureat, acesta fiind obiectivul actual. Sigur că nu neglijez tenisul şi încerc cât mai mult să mă menţin şi în acest domeniu”, a încheiat Andrei Brisc.

Pe această cale, îi dorim mult succes lui Andrei la examenul maturităţii şi suntem convinşi că va trece cu brio şi peste acest test, la fel cum o face şi în sport.

„Această perioadă critică pentru planetă, cu siguranţăne afectează absolut pe toţi, fie că vorbim despre sectorul de stat sanitar, fie că vorbim despre sectorul privat, reprezentat de micile intreprinderi sau de companiile extinse la nivel global. În acest context, această pandemie mi-a afectat şi mie programul, atât pe plan şcolar, cât şi pe plan sportiv. Din punct de vedere sportiv, antrenamentele au fost sistate momentan, iar la fel ca toţi ceilalţi, pun accentul mai mult pe mişcare, pe păstrarea tonusului muscular, totul având un caracter axat pe pregătire fizică. Un arbitru de tenis, faţă de alte sporturi nu trebuie să aibă o condiţie fizică de invidiat, iar această carantină nu afectează foarte mult această parte. În acelaşi timp, toate turneele au fost sistate până la 13 iulie cu posibilitate de prelungire a perioadei, iar acest fapt clar nu ne poate bucura. La fel cum este şi pentru jucători, şi arbitrii îşi pierd anumite reflexe, tehnici de arbitraj cauzate de această pauză”

 Andrei Brisc

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi