Connect with us

TENIS

Sergiu Carp, reprezentantul Sălajului în Colegiul Naţional al Antrenorilor

Această structură are ca scop dezvoltarea pe întreg teritoriul României al jocului de tenis de câmp, atât cu aspect de masă, cât şi de performanţă


În ultimii ani, în România, tenisul de câmp a luat amploare şi a devenit un sport pe care tot mai mulţi copii îl practică. Un merit în acest sens îl au sportivii români care au avut rezultate bune la nivel mondial şi aici ne referim, în principal la Simona Halep.

Dacă în anii ’90, copiii îşi doreau să ajungă precum Gică Hagi sau Gică Popescu, în prezent, Simona Halep reprezintă un model de urmat, mai ales că românca s-a menţiunt în top şi chiar a fost numărul 1 mondial.

Prin urmare, Federaţia Română de Tenis a căutat mai multe variante prin care „sportul alb” ar putea cunoşte o dezvoltare pe întreg teritoriul României. Unul dintre programele destinate copiilor a fost „Tenis 10”, un program ce asigura cursuri de tenis de câmp în mod gratuit. Dacă în zona Şimleu Silvaniei, acest program a fost distribuit lui Barna Krisztian – antrenor CS ProTenis Şimleu Silvaniei, la Zalău, Sergiu Carp – antrenor ACS Sergiu Carp Tennis Club se ocupă.

„Unul dintre aceste programe de dezvoltare l-am început în luna decembrie, în şcoli. Este vorba despre Tenis 10, care urmăreşte selecţia copiilor pentru cursuri de tenis de câmp gratuite”, ne-a spus Sergiu Carp.

Totodată, în anul 2017, în acelaşi scop, lua fiinţă şi Colegiul Naţional al Antrenorilor. O structură cu reprezentanţi în fiecare judeţ. La nivelul judeţului Sălaj, Sergiu Carp a fost desemnat reprezentant şi se ocupă de comunicare cu ceilalţi antrenori din judeţ, în urma participării la şedinţe organizate de Federaţia Română de Tenis.

„În ultimii ani, Federaţia Română de Tenis a căutat diverse mijloace de a promova şi a răspândi tenisul de câmp, un sport care a captat multă atenţie datorită rezultatelor mondiale obţinute de jucătorii români. Colegiul Naţional al Antrenorilor urmăreşte dezvoltarea pe întreg teritoriul României al jocului de tenis de câmp, cu aspect de masă, dar şi de performanţă, spre folosinţa populaţiei în interesul educaţiei şi al mişcării sportive”, ne-a spus reprezentantul Sălajului în Colegiul Naţional al Antrenorilor.

Totodată, pe lângă şedinţele organizate pentru dezbaterea problemelor şi comunicarea diverselor decizii ale Federaţiei, Sergiu Carp participă şi la diferite cursuri de perfecţionare care au scopul de a implementa o metodologie unică şi modernă de predare a tenisului în toate bazele sportive.

„Din punctul meu de vedere, aceste întâlniri sunt benefice datorită schimbului de experienţă cu colegii din alte judeţe, iar o relaţie directă cu FRT este esenţială pentru a aduce Sălajul pe harta competiţiilor oficiale”, spune antrenorul sălăjean.

În prezent, în municipiului Zalău se desfăşoară 5 turnee de categoria I sub egida Federaţiei Române de Tenis, iar în acest an ar fi trebuit să se desfăşoare şi primul Circuit Naţional, spre a doua jumătate a lunii aprilie. Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, acest turneu nu a mai avut loc. Însă, reprezentantul Sălajului în Colegiul Naţional al Antrenorilor ne asigură că face tot posibilul pentru a obţine licenţe şi pentru alte turnee la Zalău.

„Anul acesta am obţinut licenţa pentru un Circuit Naţional, dar din păcate nu s-a mai ţinut din cauza pandemiei de coronavirus. În următoarea perioadă voi încerca să obţin cât mai multe licenţe pentru turnee şi sper să mai avem şi alte programe de promovare”, a încheiat Sergiu Carp.

În final, să spunem faptul că judeţul Sălaj are şase antrenori de tenis şi un instructor. Astfel, Constantin Carp (CSM Zalău) este antrenor maestru, Emeric Olah (ACS Tennis Pro Zalău) – antrenor senior, Sergiu Carp (ACS Sergiu Carp Tennis Club) – antrenor asistent, Mihai Anca (Palatul Copiilor Zalău) – antrenor FRT, Barna Krisztian (CS ProTenis Şimleu Silvaniei) – antrenor FRT, Călin Pop (ACS Tennis Pro Zalău) – antrenor FRT şi Ioan Leitan (ACS Metal Grup) – instructor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS