Connect with us

LIGA FIRMELOR

TenarisSilcotub a dat tonul în Liga Firmelor

Echipa condusă de Florin Păşcuţă a fost prima campioană naţională în campionatul Ligii Firmelor, această performanţă fiind repetată şi de Euro Dezmembrări


Dacă am vorbit despre performanţele echipelor sălăjene la Campionatele Naţionale sau la Cupa României, nu aveam cum să nu vorbim şi despre Liga Firmelor şi Instituţiilor.

Deşi primul campionat la nivelul judeţului Sălaj a avut loc în anul 2011, prima competiţie la nivel naţional urma să aibă loc în anul 2015.

După ce şi-a demonstrat supremaţia în judeţ, TenarisSilcotub se deplasa la Alba Iulia cu gânduri mari. În oraşul Marii Cetăţii avea loc primul Campionat Naţional al Firmelor, iar echipa condusă de Samir Sabou avea să se întoarcă acasă cu marele trofeu.

În final, TenarisSilcotub a trecut de Takata Centuri Arad şi a adus primul titlu naţional în judeţ, la fel cum s-a întâmplat şi cu Macrogroup sau Cipricom.

Însă, spre deosebire de Campionatul Naţional şi Cupa României, performanţa reuşită de TenarisSilcotub nu a fost singulară, iar în 2016, Euro Dezmembrări devenea a doua echipă din Sălaj care devine campioană naţională în Liga Firmelor şi Instituţiilor.

Echipa condusă de Dinu Costina reuşea să învingă în finala de la Arad echipa Continental AP Timişoara, singurul gol al partidei fiind reuşit chiar de… Dinu Costina.

De menţionat ar fi şi faptul că Euro Dezmembrări a reuşit această performanţă în condiţiile în care a ratat titlul judeţean în dauna celor de la Focus, formaţie ce nu a putut reprezenta Sălajul la turneul final din cauza programului foarte încărcat.

În final, să spunem că în prezent, Sălajul se află pe locul 4 la nivel naţional, într-un clasament  întocmit în baza tuturor rezultatelor reprezententelor campionatelor, la nivel naţional). Pe locul 1 se află Sibiu, pe 2 este Timiş, în timp ce podiumul este completat de Iaşi.


Florin Păşcuţă – conducător TenarisSilcotub

“A fost o experienţă superbă şi pe care mi-aş dori să o trăiesc în fiecare an. S-a jucat în complexul lui Cornel Ţălnar, o bază superbă. Au fost două grupe, iar câştigătoarele au jucat finala. Noi am picat în grupă cu Hermannstadt, echipă care există şi în prezent şi aveau jucători de excepţie, precum Petrişor Petrescu care este cel mai tehnic jucător de minifotbal pe care l-am văzut eu. Ne-au învins atunci, dar au pierdut cu o echipă din Iaşi şi până la urmă am câştigat grupa şi ulterior şi finala. Ţin minte că Petrişor le-a dat mingea printre picioare la trei jucători de-ai noştri, dar a ratat de puţin. Oricum, finala a fost superbă şi adevărul este că atunci am avut cea mai bună echipă de la toate turneele. Eram foarte echilibraţi pe toate compartimentele. A fost o bucurie imensă şi dansam pur şi simplu prin Cetate şi a fost o euforie pe care eu ca fotbalist nu am trăit-o. Nu pot să spun în cuvinte. Mai mult, am avut parte de o primire foarte frumoasă înapoi la Tenaris”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA FIRMELOR