Connect with us

DIVERSE

Calitate de Zalău

Chiar dacă faza finală a Cupei României de la Zalău s-a terminat de ceva timp, ecourile nu s-au stins încă, ba chiar au fost alimentate şi de evoluţiile campioanei Macrogroup, la finala Campionatului Naţional de la Cluj-Napoca. În cele ce urmează, vom reda integral un editorial inedit, ce a fost postat de reprezentanţii de la Bucureşti ai Asociaţiei Române de Minifotbal, pe siteul lor oficial. Aşadar…

“Cine nu a vizitat Zalăul sau judeţul Sălaj, ar trebui să încerce neapărat, pentru că nu va regreta. Fără să facem comparaţii de felul <Zalăul este mai frumos> sau <mai curat>, sau zălăuancele sunt frumoase, ca să nu mai amintim de pălinca tradiţională de Zalău, poate cel mai potrivit compliment pe care l-am putea aduce plaiurilor sălăjene este că ele amintesc de o ţară occidentală, şi mai puţin de una balcanică. Zalăul este un oraş aşezat între dealuri, dar unde casele şi vilele de sus, de pe culmi, domină un peisaj curat, atractiv, aerisit. Centrul, chiar dacă poarta contururile anilor dinainte de 1989, este imbrăcat frumos de împrejurimi, de zonele unde oameni gospodari au reuşit să ridice căminul înconjurat de verdeaţă.

Nu e de mirare că oameni care au ştiut să construiască un oraş şi un judeţ frumos, joacă minifotbal nu numai cu pasiune, ci şi cu folos. Cum altfel poate fi judecat faptul că Zalăul reprezintă, alături de Timişoara, oraşul cu cel mai mare număr de minifotbalişti pe cap de locuitor, sau, mai bine spus, pe cap de nevastă, care nu se supară atunci când, duminică de duminică, bărbatul pleacă să apere onoarea echipei sale.

 Zălăuanii sunt fotbalişti care se pricep să se întoarcă acasă cu rezultate, astfel incât jumătatea mai bună sa nu fie mânioasă şi s-ascundă pălinca în pod. Astfel, Cipricom Zalău a câştigat Cupa, iar Nuşfalăul a fost finalista în aceeaşi competitie. Macrogroup a ieşit a patra, în finala campioanelor. Sunt rezultate care nu pot decât să onoreze efortul unor organizatori de talia lui Ioan Onicaş şi a celor care cred în şansa reală a unui judeţ mai mic, dar mai harnic decât multe altele, de a se impune în faţa marilor centre fotbalistice ale ţării".

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE