Connect with us

Ştiri din Sălaj

“Focarul” de coronavirus din satul Rona face “victime” şi la Gara CFR Jibou


Mai mulţi angajaţi CFR, dar şi rude ale acestora au ajuns la spital, după ce au fost confirmaţi cu COVID-19. Majoritatea sunt originari din satul Rona


Conform autorităţilor până azi, 7 mai, în judeţul Sălaj au fost confirmate 45 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21 au fost declarate vindecate și externate, iar 5 au decedat. Altfel spus, în acest moment în judeţ există 19 pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Dintre aceştia, o treime sunt originari din localitatea Rona!? Sătucul ce aparține orașului Jibou a devenit în ultimele zile un mic “focar” al infecţiei din judeţ. Spunem asta, deoarece cel puţin 6 persoane din Rona au fost confirmate cu COVID-19. iar aproximativ 100 de persoane au fost obligate să intre în izolare la domiciliu.

“Focarul” de coronavirus de la Rona face “victime” şi la Gara CFR Jibou, deoarece mai mulţi angajaţi şi rude ale acestora au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase de la Zalău cu COVID-19.

P. N., mecanic de locomotivă, este confimat cu coronavirus, la fel ca şi mama lui. Mai apoi, Z. D., casieră la gară este infectată, împreună cu mama ei. O altă casieră – originară din oraşul Jibou, care care a fost colegă cu Z. D. – ar putea să fie purtător asimptomatic, deoarece soţul ei (P. V.) a fost confirmat recent cu noul coronavirus, fiind internat la spitalul din Zalău.

În fine, un alt mecanic de locomotivă originar din Rona (B. I.) a intrat în izolare la domiciliu, după ce soacra lui a fost infectată cu virusul COVID-19. Din câte se pare, femeia nu se simte prea bine…

Există, însă, şi un dram de speranţă, deoarece că în ultimele ore la Rona nu au mai fost înregistrate alte cazuri.

Oricum, autorităţile locale de la Jibou au fost prompte şi au făcut demersurile pentru ca în localitate să aibă loc o amplă acţiune de dezinfecţie pe toate străzile.

În final, vă reamintim că “focarul” de la Rona are “tentacule” şi în comuna Creaca, acolo unde mai mulţi funcţionari de la Primărie au fost obligaţi să intre în izolare după ce soţia inginerului de fond funciar (familie originară din sătucul de pe Valea Someşului) a fost confirmată cu coronavirus.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. liviu

    8 May 2020 at 15:20

    cum se vindeca cineva de coroana v. daca nu exista inca
    tratament ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj