Connect with us

DIVIZIA A1

INCENDIAR. Conducerea de la CS Volei Municipal, salvată de poliţişti din mâinile unui voleibalist furios


Clipe incredibile la Zalău, acolo unde Dana Coţa – “preşedintele” din umbră al fostei campioane a României – a fost la un pas să fie linşată de brazilianul Rogério Nogueira, care fiind neplătit de mai multe luni a încercat să îşi facă dreptate singur. S-a sunat la 112 pentru ca spiritele să se calmeze


Este aproape incredibil până unde s-a ajuns cu nesimţirea la CS Volei Municipal Zalău. O grupare susţinută consistent de autorităţile locale şi care ani la rând s-a aflat în top a devenit acum ruşinea voleiului românesc, dar şi a unei comunităţi care a pus umărul ca Primăria şi Consiliul Local să poată finanţa sportul de performanţă.

Din păcate, toate performanţele notabile realizate în scurta istorie de şapte ani a clubului sunt acum umbrite şi ştirbite de un management dezastruos. Aşadar, după un titlu naţional, trei medalii de argint, una de bronz şi două Cupe ale României, despre Volei Municipal s-a vorbit în ultimii doi ani mai mult despre o atmosferă tensionată, restanţe financiare, datorii peste datorii, promisiuni deşarte şi procese cu duiumul.

Situaţia începe să degenereze la club

Situaţia începe să degenereze şi s-a ajuns la momente incredibile, în care a fost folosită agresiunea verbală şi chiar şi fizică!?

Umiliţi, minţiţi şi păcăliţi pe munca lor,  jucătorii şi staff-ul tehnic caută să îşi găsească dreptatea care cum poate. Unii au acţionat clubul în judecată, antrenorul i-a trimis o scrisoare familiei Coţa, dar… nimic.

Brazilienii Leo Del Bosco şi Rogério Nogueira, care au cam rămas a nimănui la Zalău de vreo două luni, au insistat zilnic să ia legătura cu Dana Coţa, cea care “tăia şi spânzura” la CS Volei Municipal, deşi pe acte  Vasile Coţa era preşedintele clubului.

Brazilianul Rogério Nogueira a dat cu pumnii în masă ca să îşi primească banii

Într-un final, Leo a reuşit să vorbească telefonic cu “preşedintele” din umbră şi împreună au stabilit ca luni seară să se întâlnească la sediul firmelor deţinute de familia Coţa. Cei doi sud-americani au mers la imobilul de pe strada Cloşca, acolo unde au discutat cu Dana Coţa despre situaţia lor financiară. Deşi aşteptau  măcar o parte dintre restanţe, ei au primit din nou promisiuni deşarte. Mai mult, femeia ar fi spus că jucătorii nu îşi merită banii, deoarece nu au evoluat cum trebuia!? A fost momentul în care Rogério Nogueira a răbufnit şi a dat cu pumnii în masă, solicitând banii munciţi de el şi pe care Primăria i-a şi virat în conturile clubului.

Dana Coţa a vrut să îl dea afară din birou şi a sunat la 112

Din câte se pare, Dana Coţa a pus mâna pe jucător şi a încercat să îl dea afară cu forţa. Brazilianul în vârstă de 32 de ani a refuzat şi a spus că nu mai merge de acolo până când îşi primeşte banii. Se pare că totul s-a întâmplat, într-un moment în care preşedintele din foaie, Vasile Coţa, stătea pitit undeva într-o cameră alăturată.

Tensiunea a crescut la cote maxime şi a fost apelat numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj de intervenţie de la IPJ Sălaj. Conflictul a fost confirmat şi de oamenii legii, care au aplanat totul şi consiliat persoanele implicate.

Sud-americanul a “pupat” mai puţin de jumătate din contract

Surse din interiorul clubului spun că brazilianul Rogério Nogueira a avut la CS Volei Municipal un contract frumuşel, în valoare de 35.000 de euro/anual. La aceşti bani, trebuie adăugate şi taxele, adică 3.500 euro (10% din valoarea contractului), dar şi cheltuielile pentru cazare şi masă. Se ajunge la aproape la 50.000 de euro. Tot sursele noastre spun că sud-americanul a “pupat” mai puţin de jumătate din banii din contract!?

Sigur, cu toţii vrem să ştim şi unde e cealaltă parte de bani, adică vreo 20.000 de euro.  Răspunsul nu poate fi dat decât de familia Coţa, deoarece Primăria a alocat toţi banii, conform contractului de finanţare.

 


“La data de 4 mai a.c., ora 21.04, Poliţia a fost sesizată despre faptul că pe strada Cloşca, din municipiul Zalău, s-a iscat un conflict verbal între trei persoane, pe fondul unor neînţelegeri privind plata unor drepturi salariale. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au aplanat conflictul şi au consiliat persoanele implicate. De asemenea, acestea au fost îndrumate să se adreseze instanţei de judecată în cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere”, a declarat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru ziarul Sportul Sălăjean.


 

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. ion

  7 May 2020 at 12:57

  Sa fie exclus din viata sportiva, mercenarul!

 2. Garibaldi

  7 May 2020 at 13:21

  Mai Ion,ce destept esti!Jucatorul e de vina ca nu si-a primit banii din contract, sau escrocii din conducerea clubului?

 3. Ion

  9 May 2020 at 13:09

  Sa facă reclamație la primarie principalul finanțator al clubului și la itm ca cică în România mai sunt legi nu numai legea junglei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1