Connect with us

CUPA ROMANIEI

File de istorie. Cipricom Zalău a adus Cupa României la Zalău, după o finală cu Euro Glia Nuşfalău. Finalistă a fost şi Autoland Hosu

Cele trei echipe sălăjene au intrat în istoria minifotbalului românesc. În anul 2010, Cipricom şi Euro Glia s-au duelat pentru marele trofeu la prima ediţie naţională, iar doi ani mai târziu, Rechinii au ajuns şi ei în finala naţională de la Iaşi


Dacă la Campionatele Regionale, echipele din Sălaj s-au descurcat admirabil, situaţia este asemănătoare şi în ceea ce priveşte Cupa României.

Era anul 2010, iar municipiul Zlaău era gazda primei ediţii naţionale a Cupei României la minifotbal. Mai mult, judeţul nostru a fost cel care pe lângă faptul că a fost gazda competiţiei, a dat şi şi echipele finaliste, este vorba despre Cipricom Zalău şi Euro Glia Nuşfalău.

În cele din urmă, Cipricom a fost echipa care s-a impus şi care a devenit prima câştigătoare a Cupei României.

În anul următor, Euro Glia Nuşfalău avea să se claseze pe locul 4. Un an mai târziu, Rechinii Autoland Hosu a reprezentat Sălajul la turneul final al Cupei României de la Iaşi şi a fost foarte aproape să se întoarcă acasă cu marele trofeu.

Însă, echipa condusă de Ioan Hosu a fost nevoită să se mulţumească cu locul 2.


Ciprian Pop – conducător Cipricom

„Noi am avut o echipă bună formată din foşti fotbalişti formată în jurul lui Marius Cozma şi Nicu Şandor. Am avut ambiţie foarte mare şi deşi nu ştiam ce va fi, băieţii au fost foarte serioşi şi au dat totul pe teren. Nu am avut un obiectiv anume la turneul final şi am luat totul pas cu pas. Eram dornici de performanţă şi până la urmă am reuşit să câştigăm Cupa României. Am fost foarte mândru de băieţi pentru că a fost o performanţă importantă pentru Sălaj şi încă este. Nu ştiu când se va mai realiza o asemenea performanţă, deşi noi sperăm să se întâmple cât de repede. Mi-aş dori să câştigăm cu Dia Guard măcar ori Cupa României, ori un turneu, dar este foarte greu pentru că se investeşte din ce în ce mai mult minifotbal. Atunci, era mai mult din plăcere. Dar, a fost o performanţă foarte frumoasă şi îmi aduc aminte şi acum că am jucat semifinala cu echipa din Timişoara care există şi în prezent şi care aveau atunci jucători foarte bun. Aveau un portar excepţional şi câteodată mă mai uit pe youtube la acel meci pentru că retrăi amintirile acelea. Consider că acela a fost momentul culminant. Când i-am învins am zis că asta e, trebuie să câştigăm turneul, ceea ce am şi reuşit. Mă mândresc cu băieţii şi chiar şi în prezent mai povestim despre acea perioadă”


Osz Andrei – conducător Euro Glia Nuşfalău

„Au fost vremuri frumoase. A fost chiar primul an în care am evoluat în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj şi chiar dacă am terminat pe locul 5, am primit un wildcard şi am participat la Cupa României. A fost un turneu interesant şi chiar am jucat finala cu Cipricom. Am început turneul cu un lot lărgit, cu jucători din Cluj, dar am decis să-i trimitem acasă şi să continuăm turneul doar cu jucători din Sălaj. După episodul acesta, am avut un parcurs foarte bun şi am învins echipe mai bine cotate din Deva, Cluj sau Iaşi. Am pierdut finala cu Cipricom, dar rămâne pentru mine o amintire extraordinară. Am mers anul următor şi la turneul final de la Sibiu şi aveam un lot extraordinar de bun, însă nu a fost seriozitate. Îmi amintesc şi acum că în semifinală, la 1 – 1, cu trei minute înainte de final mingea a revenit din bară la Gabor Gabor şi care a dat din 3 m pe lângă poartă. Dacă dădea gol, cred că jucam finala şi o şi câştigam. Aşa, băieţii erau cu moralul la pământ şi am pierdut şi finala mică. În fazele finale nu ne-am putut baza nici pe Szeles Tibi, unul dintre jucătorii esenţiali. Mă mândresc şi cu faptul că în 2012 am reuşit să devenim prima echipa din afara Zalăului care a câştigat titlul judeţean. Este posibil să revin în minifotbal, sper ca din vară să fac împreună cu domnul Mate Tibor o echipă, dacă este posibil, în Liga 1”.


Ioan Hosu – conducător Autoland Hosu

“A fost cel mai frumos an şi la acea competiţie am făcut cele mai bune meciuri ale noastre, chiar şi în finală, când am pierdut cu 1 – 0. Băieţii au fost serioşi, s-au dăruit mult şi am fost ca şi o echipă adevărată. Pot să zic că asta a fost şi reţeta succesului, acel grup unit. Nu am fost foarte mulţi, poate că mai aveam nevoie de doi-trei jucători pentru ca ceilalţi să se poată odihni, dar unitatea grupului şi dorinţa de a face ceva a contat cel mai tare. Mă bucur că suntem printre cele mai longevive echipe din campionat şi sperăm să ne menţinem tot aşa. Sperăm să se reia campionatul, noi ne dorim. Însă, primul lucru familia, munca şi pe urmă acest sport. Încă reuşim să ne menţinem acolo în faţă, chiar şi în prezent şi eu sunt mulţumit”.


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPA ROMANIEI