Connect with us

Ştiri din Sălaj

Aproape jumătate dintre funcționarii Primăriei Creaca, obligați să intre în izolare la domiciliu


Șase persoane au fost obligate să intre în izolare la domiciliu, după ce soția uneia dintre ele a fost confirmată cu virusul COVID-19. Cazul de la Creaca are legătură cu cel din satul Rona, în care cel puțin șase persoane sunt internate în spital, toate confirmate cu noul coronavirus


Situația din satul Rona este cea mai gravă de pe raza județului Sălaj, în ce privește numărul cazurilor de COVID-19, dar și a persoanelor obligate să intre în izolare la domiciliu. Cel puțin șase persoane din localitate se află acum în Spitalul De Boli Infecţioase de la Zalău, infectate cu coronavirus. Mai mult, peste 100 de oameni se află la izolare.

Din păcate, “focarul” de infecţie de la Rona afectează activitatea, nu doar în sat, ci și în orașul Jibou și chiar în comuna Creaca!

Așadar, și Primăria comunei Creaca s-a aflat în alertă de la finalul săptămânii trecute, când soția unuia dintre funcționari a fost confirmată cu virusul COVID-19. Femeia este una dintre cazurile confirmate din Rona!

“Vineri după-amaiză, am fost anunțat de inginerul de la fond funciar că soția sa a fost confirmată cu coronavirus. Am luat legătura cu DSP-ul și cu domnul prefect. Sâmbătă dimineața, am și făcut o acțiune de dezinfecție în sediul Primăriei, dar și în centrul localității, unde există circulație mai mare. Persoanele cu care inginerul a intrat în contact au fost trimise în izolare la domiciliu”, a declarat Ioan Eugen Terec – primarul comunei Creaca, pentru Știrile din Sălaj.

Din câte se pare, există aici și un mic noroc, acela că funcționarul nu a intrat în contact direct cu cetățenii, el fiind singur în birou.

Oricum, alți cinci colegi din Primărie au fost obligați să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În aceste condiții, unitatea administrativ teritorială funcționează cu 7 oameni și femeia de serviciu.

Cel puțin deocamdată, nu a fost cazul ca Primăria să fie închisă sau programul să fi fost scurtat. Astfel, programul de funcționare este oarecum unul normal, adică de la 8.00 la 15.00.

“Funcționăm în condiții normale, doar că am redus programul cu o oră, având în vedere că cererile către APIA se pot trimite acum și on-line. Ca urmare, ne derulăm activitatea, la fel și lucrările la investițiile ce se derulează în comună. În ce privește cei șase colegi din Primărie, vreau să spun că ne aflăm în contact telefonic zilnic și cu toții se simt bine, nu au simptome”, a mai spus primarul comunei.

Să mai spunem că Primăria Creaca este a treia cu probleme de acest gen din Sălaj, după Primăria municipiului Zalău și Primăria comunei Hereclean, unde au și fost confirmate cazuri de COVID-19.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj