Connect with us

LIGA I

Macrogroup Zalău, prima campioană a României la minifotbal

Gruparea condusă de Vegh Ferenc a reuşit să devină prima campioană naţională, intrând astfel în “cărţile de istorie” ale minifotbalului


Dacă în anul 2005 avea loc prima competiţie oficială de minifotbal din judeţul Sălaj, doi ani mai târziu avea să aibă loc şi primul Campionat Naţional.

Astfel, în anul 2007, la Buzău avea loc primul turneu final care a adunat la start 16 echipe. Sălajul a fost reprezentat de Macrogroup Zalău, echipă condusă de Vegh Ferenc.

Ei bine, la acea ediţie, Macrogroup nu doar că a reprezentat judeţul nostru, ci a reuşit o performanţă istorică, dacă îmi permiteţi să folosesc acest termen, având în vedere că a reuşit să devină prima campioană naţională a României.

Performanţa echipei lui Vegh Ferenc rezistă şi în prezent, acel trofeu fiind primul şi deocamdată singurul titlu naţional câştigat de o echipă din judeţul Sălaj. Trei ani mai târziu, la Campionatul Naţional din 2010, Macrogroup se clasa pe locul 4.

„Nu ne-am gândit că o să câştigăm campionatul, dar cum se zice, pofta vine mâncând. Am avut o echipă bună şi mai ales un grup unit şi cred că asta a fost reţeta succesului de atunci. A fost o bucurie enormă. Sincer, cu regret o spun dar cred că în viitorul apropiat nu va mai izbuti acest lucru o echipă din Sălaj. Am spus asta şi atunci, după ce am câştigat trofeul. Trebuie o echipă bună, muncă, noroc şi multe altele şi pentru noi toate acestea s-au aliniat în acel an. Mi-aduc aminte că în finala din 2007 am retras echipa de pe teren după ce arbitrul ne-a anulat golul şi a dat 7 m pentru echipa adversă. Până la urmă, am lăsat echipa să intre din nou pe teren şi adversarul a ratat intenţionat lovitura de pedeapsă şi pentru asta a primit şi premiul fair-play. Oricum, toţi au recunoscut că am fost mai buni şi a fost un trofeu meritat. Au fost momente frumoase, mai ales că am fost prima campioană naţională. În primul rând, acest succes se datorează jucătorilor şi pe urmă antrenorului Paul Georgescu şi desigur, şi conducerii”.

 


Performanţele echipelor sălăjene la Campionatele Regionale şi Naţionale

Macrogroup Zalău

– Locul 1, Campionatul Naţional, Buzău 2007

– Locul 4, Campionatul Naţional, Cluj-Napoca 2010

 

Dia Guard Divino

– Locul 4, Campionatul Naţional, Bacău 2017

– Locul 2, Campionatul Regional Nord-Vest, Arad 2018

– Locul 3, Campionatul Regional Nord-Vest, Oradea 2016

– Locul 3, Campionatul Regional Nord-Vest, Oradea 2017

 

Autovip Garden

– Locul 1, Campionatul Regional Nord-Vest, Zalău 2015

– Locul 1, Campionatul Regional Nord-Vest, Arad 2018

– Singura reprezentată a Sălajului în Liga Campionilor

 

Fan Courier

– Locul 2, Campionatul Regional Nord-Vest, Zalău 2015


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I