Connect with us

HANDBAL

HC Zalău revine la pregătire!


Jucătoarele au fost chemate în data de 5 mai la Zalău pentru a pregăti reluarea Ligii Naţionale, care este prevăzută la începutul lunii iunie


Săptămâna trecută, Federaţia Română de Handbal a anunţat că Liga Naţională se va relua în iunie, iar campionatul va fi terminat pe teren. Consiliul de Administraţie a votat şi varianta propusă pentru terminarea întrecerii, Liga Florilor urmând să se desfăşoare în perioada 10 – 26 iunie, dar înainte de meciurile din campionat vor avea loc partidele din Cupa României.

Cum HC Zalău nu mai este angrenată în această competiţie, conform programului, gruparea zălăuană va susţine primele jocuri pe 10 şi 11 iunie, în cadrul primului turneul de sală, când ar urma să joace cu Minaur Baia Mare şi cu AHCM Slobozia.

În condiţiile în care s-a anunţat reluarea campionatului în iunie, echipele se văd neovoite să reia pregătirile. Astfel, şi gruparea de sub Meseş şi-a anunţat jucătoarele ca de săptămâna viitoare să se prezinte la Zalău.

”Le-am comunicat jucătoarelor ca pe data de 5 mai să fie prezente în Zalău, fiindcă vom relua pregătirile. Important că noi nu avem jucătoarea din străinătate şi nu este nevoie ca ele să stea 14 zile în carantină. Dacă apar alte anunţuri şi se schimbă ceva, atunci le vom comunica pe 3 – 4 mai să nu mai vină şi să rămână acasă”, a spus Gheorghe Tadici.

Marele avantaj al echipei zălăuane este că în perioada în care jucătoarele s-au aflat acasă, ele s-au pregătit individual şi au făcut-o foarte bine, antrenorul Gheorghe Tadici fiind mulţumit de modul în care elevele sale au gestionat această perioadă.

”Practic noi vom începe pregătirea de undeva de la 60%, fiindcă jucătoarele noastre s-au antrenat foarte bine în această perioadă. Chiar sunt impresionat de cum s-au pregătit şi nu credea se vor antrena aşa de bine. Poate le-a stimulat faptul că nu au fost băgate în şomaj tehnic”, a mai spus Gheorghe Tadici.

Chiar dacă până la primul meci oficial ar rămâne o lună, HC Zalău poate reveni la nivelul de pregătire la care era înainte de întreruperea campionatului.

HC Zalău a disputat ultimul meci pe 5 martie, în deplasare la Gloria Buzău. Jucătoarele au susţinut antrenamente colective până pe 18 martie, când au plecat la casele lor unde au continuat pregătirea individuală.

 


”Pentru noi sunt de ajuns şi trei-patru săptămâni de pregătire până la primul meci oficial, pentru că jucătoarele s-au pregătit în această perioadă, unele chiar şi în a doua zi de Paşte. Eu nu le-am forţat, dar ele au lucrat bine. Când ne vom reuni, jucătoarele vor fi la nivelul de pregătire la care erau şi după vacanţa de vară”.

Gheorghe Tadici


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL