Connect with us

FOTBAL

Se decide şi viitorul fotbalului din ligile judeţene!


Federaţia Română de Fotbal va organiza pe 7 mai o videoconferinţă cu toţi preşedinţii de AJF-uri din ţară pentru a discuta despre modalitatea reluării campionatelor judeţene, dar şi pentru a stabili noi detalii în ceea ce priveşte barajul de promovare în Liga a III-a


Când se vor putea relua campionatele, cum vor decurge ele şi cât timp la dispoziţie va fi pentru terminarea întrecerilor. Sunt întrebări pe care şi le pun jucătorii, conducătorii, arbitrii, practic toţi cei implicaţi în fenomenul fotbalistic.

Deocamdată răspunsuri clare nu există la aceste întrebări, dar Federaţia Română de Fotbal lucrează la mai multe variante de reluare a competiţiilor.

În vizorul FRF sunt şi ligile judeţene, astfel că săptămâna viitoare, viitorul campioanatelor judeţene se va decide printr-o videoconferinţă care va fi organizată cu toţi preşedinţii de AJF-uri.

”Am fost informat că pe data de 7 mai, de la ora 11.00 va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri. Probabil se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene, de termenul de finalizare a acestora, cât şi detalii despre barajul de promovare în Liga a III-a. După data de 7 mai vom şti mai multe detalii pe care le vom comunica echipelor din campionatele organizate de AJF Sălaj”, ne-a declarat preşedintele Daniel Sabou.

Liga a IV-a Sălaj mai programează opt etape din sezonul regulat, un play-off şi un play-out, unde ar mai trebui să se joace câte şase, respectiv şapte runde. Rămâne însă de văzut dacă va mai fi timpul necesar pentru ducerea la bun sfârşit a acestor runde sau se va apela la un alt sistem.

În ce priveşte Liga a V-a Sălaj, din fiecare serie ar mai fi de jucat câte nouă runde, apoi un play-off şi un play-out. AJF Sălaj a anunţat că intenţionează să renunţe la aceste faze ale campionatului, pentru a simplifica sezonul la Liga a V-a şi pentru a scuti echipele de cheltuieli suplimentare.

În Sălaj ar mai fi de jucat şi ultimele faze ale Cupei României. Sunt cele două semifinale, Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou – Agronova Dragu care ar urma să se dispute într-o singură manşă, după care câştigătoarele ar urma să dispute finala.

La barajul pentru promovarea în Liga a III-a, campioana Sălajului urmează să întâlnească campioana din Bihor. În campionatul din judeţul vecin, Liga a IV-a este dominată autoritar de CAO Oradea, care după turul de campionat are maxim de puncte.

Mai multe în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 5 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL