Connect with us

DIVIZIA A1

CS Volei Municipal Zalău DISPARE de pe harta voleiului românesc!?


Cum Primăria Zalău și-a luat mâna de pe clubul condus de familia Coţa, fosta campioană a României nu îşi mai poate continua activitatea. După şapte ani pe prima scenă, CS Volei Municipal dispare din peisaj


Voleiul a fost un sport de tradiţie în oraşul de sub Meseş încă din anii 80. Practic, în 1983, Zalăul avea să debuteze pe prima scenă a voleiului masculin, după ce Silvania Şimleu – o echipă câştigătoare a Cupei Balcanice – a fost mutată la Zalău.

Primii ani de glorie pentru Elcond au fost în perioada 1996 – 1999, când a câştigat trei titluri de campioană.

Din păcate, în anul 2000, într-un an în care devenise vicecampioana României, echipa s-a desfiinţat, după ce Societatea Elcond a sistat susţinerea financiară.

Elcond și Remat, primele campioane de la poalele Meseșului

O nouă ”eră” înfloritoare în voleiul zălăuan a fost cea din perioada CS Remat Zalău (2003 – 2013), când echipa condusă de omul de afaceri Liviu Ciupe a bifat tot trei titluri de campioană, în 2010, 2011 şi 2012!

Mai mult, Remat Zalău a fost şi prima echipă românească care a jucat în Liga Campionilor.

După ce Liviu Ciupe s-a retras din fenomen, voleiul zălăuan a mers mai departe prin Volei Municipal Zalău, grupare ce a continut tradiţia din 2013.

CS Volei Municipal, REGINA sportului la fileu din anul 2017

Finanţată în fiecare an de către Primăria Zalău cu un buget consistent, Volei Municipal a avut şi câteva rezultate notabile, astfel că are în palmares şi titlul de campioană în sezonul 2016 – 2017.

Această echipă a fost condusă începând din 2016 de Vasile Coţa, iar în primul an cu el preşedinte s-a câştigat titlul. Doar că meritele au aparţinut în totalitate altora, deoarece când Vasile Coţa a ajuns la conducerea echipei, lotul fusese deja format!

A fost singurul an fără ”probleme” la echipă, deoarece au urmat şi perioade în care Volei Municipal a dezamăgit în rezultate, deşi mereu a avut susţinere financiară pentru a se bate la titlu. Performanţa nu a mai fost repetată, iar în 2018 echipa s-a clasat doar pe locul 4.

Probleme financiare în ultimii doi ani!

În sezonul 2018 – 2019, Volei Municipal a avut chiar şi un avans de 9 puncte în fotoliul de lider, dar tot nu a câştigat campionatul şi a fost depăşită de Arcada Galaţi. Nu acestea au fost însă cele mai mari probleme, ci faptul că mai mulţi jucători au fost lăsaţi fără câteva salarii, pe final de sezon!

Drept urmare, mai mulţi şi-au căutat dreptatea în instanţă, iar Răzvan Mihalcea, Ciprian Matei, Rareş Bălean şi Vlad Cuciureanu sunt câţiva dintre cei care au acţionat clubul în judecată!

Un sezon şi mai problematic a fost cel care recent s-a încheiat când Volei Municipal Zalău a beneficiat de peste 3,3 milioane lei de la Primărie, pentru un campionat ce s-a terminat cu două luni mai repede!

Deşi a avut parte de o astfel de finanţare, Volei Municipal Zalău a înregistrat datorii la Federaţie, la jucători, chiar şi la unii furnizori.

Culmea, conducerea a avut banii la dispoziţie pentru tot anul competiţional care la volei durează 10 luni, dar aceştia au reuşit să acumuleze datorii deşi Divizia A1 s-a terminat în martie.

De o suplimentare a bugetului cu 450.000 de lei a avut parte echipa în luna martie, dar jucătorii tot nu şi-au primit toţi banii. Aproape toţi au rămas cu restanţe din acest sezon, iar restanţe de aproape 10.000 de euro sunt în continuare şi la Federaţie.

Familia Coța poate rămâne cu CS Volei Municipal, adică un club fără susținerea Primăriei, dar plin de datorii

În condiţiile unui prost management, Volei Municipal nu mai are viitor, astfel că punând toate aceste aspecte, Primăria Zalău a decis să îşi i-a mâna de pe clubul condus de Vasile Coţa, dar autorităţile au găsit o altă variantă pentru ca activitatea voleibalistică să continue la Zalău.

Cum Volei Municipal  rămâne fără susţinere de la Primărie, automat activitatea echipei nu mai poate continua, iar fosta campioană se va desfiinţa şi va deveni istorie.

O istorie de 7 ani de existenţă, în care s-a obţinut un titlu, patru medalii argint şi una de bronz,  dar şi două Cupe ale României. Cele mai slabe performanţe s-au înregistrat în 2018 şi 2020, când sub conducerea lui Vasile Coţa, echipa a fost în afara podiumului.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Geo

    3 May 2020 at 10:07

    La puscarie cu fam.Cota si cu primarul daca au jefuit impreuna clubul,recuperarea daunelor si plata jucatorilor si datoriilor catre FRV.Ce jucatori vor veni la noua echipa cind a-ti schimbat lupul dar naravul,ba!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1