Connect with us

DIVIZIA A1

SPORTUL a învins POLITICA! Noua echipă de volei a Zalăului a primit maxim de voturi de la consilierii locali


Lăsând la o parte culoarea politică, consilierii municipali au votat ÎN UNANIMITATE înființarea a încă trei secții în cadrul clubului SCM Zalău. Altfel spus, ACS Volei Municipal Zalău a rămas fără finanțare de la Primărie, deoarece administrația locală va avea acum o nouă echipă, pe care o vom vedea tot în prima ligă și din sezonul viitor!


În plină perioadă de pandemie, PNL Sălaj și PSD Sălaj au găsit timp să își ascută săbiile pentru campaniile electorale ce urmează în partea a doua a anului.

În zilele trecute, cele mai mari partide din România și-au aruncat reciproc săgeți pe tărâmul sportului de performanță, acolo unde subiectul arzător a fost ACS Volei Municipal.

Plină de datorii și de tensiuni, fosta campioană a României este pe ducă, iar liberalii acuză managementul defectuos al conducerii. A venit rapid și reacția social-democraților…

Sportul la fileu își va regăsi libertatea pierdută în ultimii ani!

Surprinzător, joi, 30 aprilie, a fost zi de pace, deși dimineață a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Zalău.

Între cele 16 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a existat și unul foarte important pentru lumea sportului de la poalele Meseșului: „Proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Sport Club Municipal Zalău”. Altfel spus, înființarea a încă trei secții în cadrul clubului sportiv al Primăriei.

Pe lângă secțiile de atletism fotbal, box, atletism, tenis, tenis de masă, lupte şi handbal, SCM Zalău are de azi încă trei secții: volei, karate și  judo.

Cel mai așteptat moment era „unda verde” pentru secția de volei.

Adică, garanția că sportul la fileu își va regăsi libertatea pierdută în ultimii ani, în care CS Volei Municipal s-a aflat sub domnia familiei Coța.

Liberalul Gheorghe Bancea: „CS Volei Municipal a avut o perioadă deosebit de proastă, care a adus un minus mare Primăriei și Consiliului Local

E adevărat, la acest subiect, au existat mici discuții între consilierii PNL și PSD, dar cu toții au ajuns la un punct comun: CS Volei Municipal nu mai primește finanțare, iar SCM Zalău va avea echipă de volei!

„CS Volei Municipal a avut o perioadă deosebit de proastă, care a adus un minus mare Primăriei și Consiliului Local, deși – ani la rând – voleiul a fost un reper pentru acest municipiu. Noi am solicitat secție de volei încă de la înființarea clubului… Să vedem, însă, dacă se va și merge într-o direcție bună”, a spus consilierul PNL – Gheorghe Bancea, membru în Comisia pentru cultură, educație, tineret și sport.

Vicele Teodor Bălăjel: „Voleiul s-a aflat acum într-o situație defectuoasă… În 2016, am readus clubul pe linia de plutire

Liberalul a fost contrat cu zâmbetul pe buze de viceprimarul Teodor Bălăjel, cel care a condus și ședința de Consiliu Local.

„Nu am avut secția de la început, deoarece clubul s-a înființat în timp ce proiectul de finanțare de la CS Volei Municipal se afla în derulare”, a spus viceprimarul Teodor Bălăjel, care a uitat însă că sezonul voleibalistic se terminase în momentul în care noul club se năștea!?

Totodată, vicele a reamintit și un aspect pozitiv: momentul în care noua administrație a Zalăului a salvat clubul de la desființare.

”Da, voleiul s-a aflat acum într-o situație defectuoasă, dar să nu uităm că și în anul 2016 au fost probleme mari, iar eu și primarul Ionel Ciunt am readus clubul pe linia de plutire. Unele rele sunt datate încă de atunci. Am avut și de plătit la Curtea de Conturi. Dacă acum există probleme, organele abilitate să cerceteze, că auditul solicitat de noi nu a identificat probleme”, a punctat viceprimarul, cel care vrea ca la SCM Zalău să se poată practica sport de performanță, dar și sport de masă.


”Țărănistul” Dorel Labo nu mai vrea mercenari în echipă!

Dorel Labo speră că noua echipă să nu mai repete greșelile fostei formații a Zalăului.

”În teren să nu mai vedem mercenari. Să promovăm sălăjenii noștri sau măcar jucători din România”, a subliniat singurul consilier local PNȚCD.

S-a trecut și la vot. Interesant, absolut toți cei 21 de consilieri locali (9 PSD, 6 PNL,3 UDMR, 2 PMP, 1 PNȚCD și 1 ALDE), cu toții prezenți la ședința realizată on-line, au votat proiectul de  hotărâre!

Cu alte cuvinte, proiectul de hotărâre privind completarea Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Sport Club Municipal Zalău a fost votat în unanimitate!!!

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 4 mai. 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ION

    2 May 2020 at 10:39

    IL PROPUN CA PRESEDINTE SAU DIRECTOR LA SCM ZALAU PE DOMNUL TADICI GHEORGHE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1