Connect with us

Ştiri din Sălaj

Măsuri liberale pentru sprijinirea zălăuanilor și a mediului de afaceri


La sfârșitul săptămânii trecute, cele mai importante partide din Sălaj, PNL și PSD, s-au atacat reciproc în mediul online. Azi, 30 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Zalău, unde membri ai celor două partide “au stat la aceeași masă” și au luat cele mai bune decizii pentru zălăuani, pentru a proteja sănătatea lor, dar și de a sprijini mediului de afaceri, în plină criză COVID-19


Potrivit unei postări făcute de liberali pe pagina de Facebook a PNL Sălaj, partidul anunță că la propunerea consilierilor PNL Zalău, Consiliul Local a aprobat un amendament prin care zălăuanii care au plătit integral tarifele pentru parcare aferente acestui an să primească înapoi o parte din bani sau să beneficieze de prelungirea abonamentelor.

Liberalii susțin că tarifele de parcare au fost dublate de administrația condusă de PSD, deși PNL s-a împotrivit la acea vreme. Acum, după ce primarul Ionel Ciunt a revenit asupra deciziei, liberalii au încercat să venă în sprijinul celor care au plătit deja, integral, sumele pe anul 2020. De această dată, inițiativa PNL s-a bucurat de succes, potrivit Danei Crișan, liderul de grup al liberalilor din CL Zalău.

De asemenea, în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, 30 aprilie, liberalii au revenit la propunerea de a acorda o bonificație de 10 la sută și pentru agenții economici/persoane juridice pentru plata impozitelor locale (ca în cazul persoanelor fizice. Vorbim de o măsură complementară. Guvernul a luat deja o serie de măsuri menite să sprijine mediul de afaceri și a amânat anumite termene de plată, dar această bonificație poate fi acordată prin votul Consiliului Local.

Banii pentru echilibrarea bugetului pot veni și din alte capitole. Spre exemplu, în condițiile date, PNL consideră că pot fi alocați bani și din bugetul aferent Zilelor Orașului. În acest context, liberalii au pus sub semnul întrebării și oportunitatea organizării concursurilor pentru posturi în Primărie, știut fiind că banii alocați salariilor reprezintă o componentă importantă din bugetul local. Pe de altă parte, concursurile presupun și prezența fizică a unor persoane din afară în sediul Primăriei, ori acest lucru nu este potrivit în situația actuală, într-o zonă în care au fost confirmate cazuri de îmbolnăviri, susține grupul liberal din Consiliul Local Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj