Connect with us

DIVIZIA A1

Divizia A1 de volei masculin mai pierde o echipă: Se desfiinţează Gloria Buzău!


Consiliul Local al Municipiului Buzău a decis să închidă secţia de volei începând cu data de 1 mai, pentru a reduce cheltuielile din cadrul clubului ce aparţie de Primăria Buzău. Astfel, SCM Gloria Buzău va dispărea din Divizia A1, eşalon în care a evoluat doar un sezon


Campionatul Diviziei A1 a avut doar 10 echipe în ediţia 2019 – 2020, care s-a terminat mult mai devreme, astfel că din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia a fost îngheţată încă din 18 martie.

Stagiunea 2020 – 2021 va începe abia în octombrie, dar riscă să aibă şi mai puţine echipe. Volei Municipal Zalău nu va mai exista după ce Primăria îşi va retrage finanţarea şi va înfiinţa o altă echipă care va funcţiona în cadrul SCM Zalău.

Pe lângă Volei Municipal Zalău, din Divizia A1 va dispărea şi SCM Gloria Buzău. Asta după ce Consiliul Local al Municipiului Buzău a decis să închidă secţia de volei începând cu data de 1 mai pentru a reduce cheltuielile din cadrul clubului ce aparţine de Primăria Buzău.

Pe lângă secţia de volei, consilierii locali din Buzău au decis să închidă şi secţia de gimnastică.

”Federaţia de profil a închis campionatul în curs. Plata în continuare a jucătorilor, de la ieşirea din starea de urgenţă până în toamnă ar însemna un efort financiar pe care clubul nu şi-l mai permite. Îmi pare rău, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face. Am refăcut calculele, ieșim cu 9 milioane de euro în minus față de anul trecut. Trebuie să reducem drastic cheltuielile la primărie”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma, pentru site-ul buzoienii.ro.

În motivarea hotărârii de a se desfiinţa secţia de volei  se face referire la faptul că “secția de volei funcționează cu o echipă de seniori – 16 sportivi de performanță – din care numai 4 sportivi sunt buzoieni, iar gradul de adresabilitate în rândul tinerilor și copiilor buzoieni este destul de scăzut. Din punct de vedere financiar, costurile pentru funcționarea secției de volei pe anul 2020 se ridică la suma de 1.208.620 lei”.

Gloria Buzău a promovat în prima ligă în vara trecută şi la primul sezon în Divizia A1 s-a clasat pe locul 6.

În condiţiile în care şi Gloria Buzău se retrage din primul eşlaon, pentru campionatul următor vor fi locuri suficiente, astfel că noua echipă de volei a Zalăului are şanse mari să fie primită în Divizia A1 chiar dacă se va forma în această vară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1