Connect with us

CUPA ROMANIEI

Sălajul, punct de reper în minifotbalul românesc!

De-a lungul anilor, judeţul nostru a dat României prima campioană naţională, prima câştigătoare a Cupei României, precum şi prima câştigătoare a Ligii Firmelor şi Instituţiilor


Chiar dacă sportul a trecut de mai bine de o lună pe planul secund, această perioadă ne dă prilejul să ne amintim despre ceea ce s-a întâmplat înainte de toată această nebunie.

Dacă până acum am analizat situaţia clasamentelor, în momentul întreruperii competiţiilor, din cele cinci ligi ale Campionatului de Minifotbal Onix Sălaj, acum ne-am gândit la ceva mai special, mai nostalgic.

Ei bine, în rândurile ce urmează vă propunem să ne reamintim cu toţii despre performanţele reuşite de-a lungul timpului de echipele sălăjene în competiţiile naţionale de minifotbal.

Încă de la început, judeţul Sălaj s-a aflat printre fruntaşele minifotbalului românesc şi echipele din judeţul nostru s-au remarcat la turneele finale, fie că a fost vorba despre Campionat Naţional, Cupa României sau Campionatul Naţional al Firmelor.

Performanţele echipelor româneşti sunt demne de lăudat şi de apreciat, aşa că ne-am gândit că este un moment bun să ne reamintim cum a început totul şi ce performanţe au reuşit echipele sălăjene la competiţiile importante de minifotbal.

În primul rând, totul a început în anul 2005, la Baza Sportivă Onix Brădet, unde a fost inaugurat primul teren cu gazon sintetic din judeţul Sălaj.

În acel an avea să debuteze şi prima competiţie oficială, este vorba despre un campionat cu 16 echipe – Liga 1. Impactul a fost unul pozitiv şi interesul era crescut, astfel că în cursul aceluiaşi an a debutat un alt campionat, Liga 2, care avea în componenţă acelaşi număr de echipe, 16.

În primăvara lui 2016 s-a disputat şi prima ediţie din Liga 3 care a adunat la start 14 echipe. În ceea ce priveşte campionatul Ligii Firmelor şi Instituţiilor, să spunem că primul sezon avea să aibă loc în anul 2011, cu 12 echipe la start.

Toate aceste competiţii au fost şi sunt în continuare organizate de Asociaţia Club Sportiv Onix, sub egida Federaţiei de Minifotbal din România, for la care, ACS Onix este unul dintre cei trei membri fondatori.

În prezent, Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj este structurat în cinci ligi, Superliga, Liga 2, Liga 3, Liga 4 şi Liga Firmelor şi Instituţiilor, având nu mai puţin de 58 de echipe.

Printre echipele participante în acest sezon, remarcăm şi apariţia unei echipe din judeţul Satu Mare, este vorba despre Lăncierii Tăşnad, formaţie care vine de la zeci de kilometri distanţă la Zalău, pentru a disputa meciurile din Liga 2, campionat în care este angrenată.

De-a lungul anilor, judeţul Sălaj a dat prima campioană naţională a României, prima câştigătoare a Cupei României, dar şi prima campioană naţională în Liga Firmelor şi Instituţiilor.

Un amplu reportaj despre performanţele reuşite de acele echipe, precum şi poze şi declaraţii de la conducători, găsiţi în ziarul Sportul Sălăjean din 29 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPA ROMANIEI