Connect with us

DIVIZIA A1

Primăria Zalău își face echipă de volei!


Administraţia locală a anunţat că sistează finanţarea echipei CS Volei Municipal Zalău şi îşi înfiinţează propria echipă de volei, cu care se doreşte participarea  în prima ligă încă din noul sezon!


Volei Municipal Zalău este o echipă de domeniul trecutului, care nu va mai avea activitate, după ce Primăria Zalău a anunţat că nu va mai acorda finanţare, conform contractului anual pe care cele două entităţi l-au iscălit în ultimii ani.

În aceste condiţii, Volei Municipal Zalău va intra în faliment, cu atât mai mult cu cât gruparea condusă de Vasile Coţa este plină de datorii către jucători, antrenori, Federaţie şi nu numai.

Însă, iubitorii voleiului din Zalău nu au motive să fie prea supăraţi. Ba, din contră, ar putea fi bucuroşi deoarece autorităţile locale vor susţine în continuare sportul de sub fileu. Va fi însă o altă formă de finanţare, na mai clară, prin care banii alocaţi de Primărie să fie mult mai bine gestionaţi.

SCM Zalău, altfel spus clubul sportiv deţinut de Primăria municipiului Zalău, va avea din această săptămână şi secţie de volei.

Un pas important va fi făcut joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, când consilierii vor vota înfiinţarea acestei secţii, alături de alte două secţii (judo şi karate).

Mai apoi, va fi înfiinţată noua echpă de volei a Zalăului, care în perioada viitoare va fi înscrisă în liga secundă, conform regulamentului. Există şanse foarte mari ca, în vară, echipa Primăriei să poată fi înscrisă chiar în Divizia A1!

Aceasta, cu atât mai mult cu cât numărul de echipe de pe prima scenă a voleiului românesc este neacoperit, după ce în ultima perioadă mai multe grupări s-au retras din activitate din cauza problemelor financiare. Acest lucru a fost confirmat şi de preşedintele FRV.

Gheorghe Vişan nu ar vrea sub nicio formă să piardă încă o echipă sau chiar un pol important al sportului la fileu din România, ştiind că Zalăul a câştigat nu mai puţin de şapte titluri naţionale!

“Primăria a finanţat un proiect, la fel cum s-au finanţat şi alte proiecte pentru sporturile de masă sau cultură. E posibil să dispară CS Volei Municipal. Cert este că, Primăria va avea din sezonul viitor echipă de volei. Nu vom mai finanţa alte cluburi, avem şi noi clubul nostru sportiv. Însă, e clar, vrem să continuăm tradiţia în prima ligă. Vrem să avem o echipă, pe care să o putem controla, la care să îi controlăm contractele, activitatea…”, ne-a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Pentru primul sezon de activitate, noua echipă nu îşi va putea stabili obiective prea mari, precum câştigarea titlului, dar cu un management bun va putea atac un loc pe podium.

Pentru asta, Primăria nu va trebui să aloce un buget la fel de mare cum a fost la Volei Municipal Zalău, care doar în ultimul sezon a beneficiat de peste 3,5 milioane de lei.

Se doreşte aducerea în lot a jucătorilor sălăjeni ce evoluează pe la alte echipe şi a unor jucători care în ultimii ani au mai evoluat la Zalău.

Rămâne de văzut în ce măsură va fi posibil acest lucru, dar ce este cert că noua echipă de volei a municipiului va fi formată în majoritate din jucători români.

Sezonul 2020 – 2021 va începe abia la toamnă, dar demersurile pentru organizare, formarea lotului, a conducerii şi a staff-ului vor începe încă din zilele viitoare.

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1