Connect with us

FOTBAL

Romario Rus: “Îmi petrec timpul la ţară”

Fotbalistul liderului ACS Fotbal Comuna Recea se află acasă, la Rus. Acesta aşteaptă ca fotbalul să revină să-şi poată ajuta echipa să promoveze în Liga a II-a. Mijlocaşul maramureşenilor consideră că echipa sa este favorită la promovarea în Liga a II-a, indiferent de forma în care se va relua campionatul


Ne aflăm deja în a doua lună de stare de urgenţă, iar conform ultimelor informaţii, aceasta ar putea fi ridicată la data de 15 mai, urmând ca întrecerile fotbalistice din ţară să se reia în luna iunie. Acesta este cel mai optimist scenariu şi este plauzibil în măsura în care vom respecta măsurile impuse de autorităţi.

În ceea ce priveşte campionatul Ligii a III-a, s-a disputat o singură etapă din retur şi pare greu de crezut că în continuare, întrecerea se va disputa după programul stabilit initial, astfel că Federaţia Română de Fotbal ia în calcul mai multe variante pentru reluarea celui de-al treilea eşalon. De altfel, marţi a şi avut loc o videoconferinţă cu echipele din Liga a III-a în care s-au discutat variantele posibile. Varianta îngheţării campionatului rămâne ultima.

În Seria a V-a din Liga a III-a, lupta pentru promovare este strânsă, iar ACS Fotbal Comuna Recea (locul 1) şi Minaur Baia Mare (locul 2) sunt despărţite de doar două puncte. De altfel, chiar înainte de stoparea competiţiei, cele două formaţii ar fi urmat să se dueleze pe Stadionul Comunal din Recea.

Însă, până la reluarea campionatului, jucătorii au plecat acasă şi continuă pregătirea individual, după posibilităţi. Sălăjeanul Adrian Micaş se consideră norocos în această perioadă pentru că stă la casă şi poate face mişcare în curte. Aşa este şi cazul lui Romario Rus, care în această perioadă se află acasă, la Rus, unde se pregăteşte pentru a se menţine în formă.

”Este o situaţie foarte grea pentru toată lumea, mai ales pentru noi, sportivii care suntem obişnuiţi cu o viaţă activă. Eu pot să mă consider norocos pentru că îmi petrec cel mai mult timp la ţară, unde pot să fac puţină mişcare pentru a mă menţine în formă, dar tot nu se compară cu antrenamentele sau meciurile”, spune Romario.

În această perioadă, Romario se bucură şi de timpul petrecut în familie, mai ales că în luna august s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Roxana, dar şi de alte activităţi, cum ar fi pescuitul, având în vedere că are baltă de pescuit lângă casă.

Totuşi, mijlocaşul echipei din Recea speră să treacă această perioadă şi lucrurile să revină la normal cât mai curând. Totodată, chiar dacă cei de la Federaţia Română de Fotbal lucrează la mai multe variante pentru reluarea campionatului Ligii a IIII-a, Romario consideră că ACS Fotbal Comuna Recea este favorită la promovare, având în vedere se află pe primul loc.

“Sper să treacă cât mai repede virusul acesta şi să revină totul la normal. Am auzit tot felul de speculaţii despre reluarea campionatului, dar eu cred că încă nu se poate pronunţa o decizie finală până nu trece virusul. Pot să spun că noi stăm liniştiţi, aşteptând decizia de la Federaţie despre reluarea campionatului şi având în vedere că suntem pe primul loc, oricare ar fi variantele, suntem favoriţi la promovare”, spune mijlocaşul.

Înainte să ajungă la ACS Fotbal Comuna Recea, mijlocaşul a mai evoluat pentru Unirea Dej, dar şi pentru Olimpia Satu Mare, club pentru care a evoluat în Liga a II-a.

Experienţa acumulată la nivelul eşalonului secund l-a făcut pe Romario să fie unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul echipei din Recea, care după sosirea mijlocaşului sălăjean s-a luptat mereu pentru promovarea în Liga a II-a.

După ce în urmă cu două sezoane, ACS Fotbal Comuna Recea a ratat promovarea în dauna celor de la “U” Cluj, în sezonul trecut, maramureşenii au terminat campionatul tot pe locul secund, în spatele celor de la AFC Csikszereda Miercurea Ciuc. După ce se reia sezonul, maramureşenii speră ca acest “noroc” să se schimbe şi să reuşească mult dorita promovare în Liga a II-a.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL