Connect with us

FOTBAL

Concluzii după prima videoconferinţă organizată de FRF cu conducătorii echipelor din Liga a III-a


”Preşedintele Răzvan Burleanu a afirmat că nu doreşte să se facă nedreptăţi. Îngheţarea campionatului este ultima variantă la care se gândeşte Federaţia”, ne-a explicat Doru Ţârle, directorul de la SCM Zalău


Starea de urgenţă se va ridica în România pe data de 15 mai, dar încă nu se ştie cu exactitate dacă, peste două săptămâni, echipele îşi vor putea relua antrenamentele. Acest lucru depinde de deciziile date de minister, dar, până la primirea unor veşti clare, Federaţia Română de Fotbal lucrează la câteva variante prin care echipele să poată reveni la treabă şi implicit să se reia campionatele, din luna iunie.

În cursul zilei de marţi, FRF a organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii echipelor din Liga a III-a, la care a luat parte şi Marcel Doru Ţârle, directorul executiv de la SCM Zalău.

Primele concluzii sunt că FRF ar dori ca şi Liga a III-a să se poată termina pe teren, astfel că a dorit să afle dorinţa şi nevoile formaţiilor ce evoluează în acest eşalon.

Chiar dacă mai multe echipe ar agrea varianta îngheţării campionatului Ligii a III-a, această variantă este ultima la care se gândeşte forul condus de Răzvan Burleanu.

Vom primi un chestionar de la Federaţie în care trebuie să ne exprimăm opiniile. Se vor lua decizii în câteva zile, ca urmare a părerilor scrise de toate echipele din Liga a III-a, dar preşedintele a afirmat că nu doreşte să se facă nedreptăţi. Şi s-au dat exemple de genul echipelor care s-au întărit în iarnă să îşi rezolve problemele de retrogradare sau cele din primele locuri care vor să promoveze. Îngheţarea campionatului este ultima variantă luată în calcul de FRF chiar dacă este dorită de o mare parte dintre echipele din Liga a III-a”, ne-a declarat Doru Ţârle.

Directorul executiv de la SCM Zalău a precizat că Federaţia ţine cont şi de unele restricţii în ce priveşte reluarea antrenamentelor şi a jocurilor, dar acestea vor fi diferite de la o ligă la alta.

“Preşedintele Burleanu a explicat foarte clar că nu se va putea pune pe picior de egalitate continuarea campionatului la Liga a III-a precum în Liga I, din cauza condiţiilor şi restricţiilor. Echipele din prima ligă deţin mai multe terenuri de antrenament şi jucătorii pot fi separaţi în grupuri, dar la Liga a III-a este mai greu. Ne-au fost expuse condiţiile pe care le impune Ministerul Sănătăţii, care la Liga a III-a nu prea se pot implementa. Se va lua o hotărâre în perioada următoare, ţinându-se cont de părerile echipelor. Unii au pus problema să se joace play-off, play-out, cu punctele acumulate, alţii au specificat să se înjumătăţească punctele. Au fost şi propuneri ca meciurile să se joace miercuri-sâmbătă. În plus a mai apărut o problemă în Seria din Moldova, unde sunt echipe care nu ar dori să meargă şi să joace la Suceava. Este foarte complicat, dar după deciziile luate de Minister vom discutat din nou, astfel încât să se poată luat o hotărâre”, a mai spus directorul executiv de la SCM Zalău.

Mai multe amănunte despre acest subiect, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 29 aprilie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL