Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Lucrări de asfaltare în bătaie de joc pe drumurile Sălajului


Imagini aproape incredibile pe Drumul Județean DJ 108 E, ce traversează comuna Năpradea. Deşi lucrările de asfaltare au fost realizate doar acum câteva luni, asfaltul e deja… praf, iar – în mai multe locuri – porţiuni mari de asfalt s-au crăpat sau chiar s-au rupt. Constructorul continuă lucrările de mântuială 


Lucrările de reabilitare şi modernizare a Drumului Județean DJ 108 E, care traversează comuna Năpradea, au început tocmai în ajunul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2019.  Asta nu a fost o problemă. Problema este modul în care îşi face treaba constructorul, e vorba de SC Drumuri și Poduri SA Sălaj cu sediul în comuna Crișeni. Încă de la începutul lucrărilor, locuitorii comunei s-au plâns de calitatea lucrărilor, dar şi despre faptul că lucrările au fost abandonate pe timpul iernii, când drumul a fost plin de gropi.

“Au lăsat drumul plin de gropi, plin de cratere şi toată iarnă am circulat cu mare dificultate. Mai mult am mers doar cu maşinile de teren”, spune un localnic.

În plus, asfaltul turnat acum câteva luni – porţiunea dintre Năpradea şi Traniş – s-a fisurat şi chiar s-a rupt în mai multe zone!?

 

Din păcate, lucrările de mântuială au continuat şi în această primăvară, iar sătenii sunt total nemulţumiţi. Pe aceeaşi linie se află şi autorităţile locale, care şi-au arătat dezamăgirea faţă de constructor, deşi lucrările nu se află în ordinea Primăriei comunei Năpradea, ci în “ograda” Consiliului Judeţean Sălaj.

În cursul de marţi, primarul comunei – Vasile Fodor  – şi “vicele” Eugenia Pop nu au mai putut suporta şi au luat atitudine.

“În iarnă, au fost făcute lucrări de asfaltare și drumul creapă deja!? Azi, treceam cu maşina prin zonă, prin Someş Guruslău, şi am văzut cum muncitorii turnau asfaltul direct peste praful şi pietrele de pe drum. Când am văzut că lucrările se fac în bătaie de joc am oprit şi i-am atenţionat. Nu prea ne-au luat în seamă. Își bat joc de lucrări și de banul public. Nu sunt lucrările Primăriei, dar acolo sunt şi banii noștri și nu e normal să ne batem joc. Oricum, vom face sesizare şi către Consiliul Judeţean”, a menţionat cu mânie Eugenia Pop, viceprimarul comunei Năpradea.

 

Cele spuse de doamna viceprimar au fost subliniate şi de primarul Vasile Fodor, cel care este supărat foc de o situaţie pe care, din păcate, administraţia locală condusă de domnia sa nu o poate gestiona.

“E bătaie de joc. Din noiembrie, de când au fost alegerile, am circulat toată iarna peste niște gropi mari, lăsate de firma ce lucrează acolo. Ne-am rupt aici toate mașinile. Aceasta nu e totul, astfel că primul strat de asfalt turnat în iarnă s-a rupt deja!? Acum, se asfaltează direct peste piatra cu care a acoperit gropile, nu pun nicio emulsie. Cum să dureze aceste lucrări? Eu nu știu cine va putea recepționa drumul. Îşi bat joc de lucrare, de banul public, dar şi de locuitorii comunei Năpradea, deoarece noi suntem beneficiarii acestui drum. Dar, pe noi ne ignoră. Sigur, nu e lucrarea noastră, dar noi, cetățenii comunei suntem beneficiarii lucrării”, a precizat primarul comunei Năpradea.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 29 aprilie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj