Connect with us

FOTBAL

Florin Pop: “Vom face tot posibilul ca SCM Zalău să rămână în Liga a III-a”


Fotbalistul de la SCM Zalău încearcă să rămână pregătit din punct de vedere fizic şi în momentul reluării campionatului, împreună cu colegii săi, va face tot posibilul pentru ca echipa sălăjeană să rămână în cel de-al treilea eşalon fotbalistic. Până atunci, Florin Pop evită ieşirile fără un scop anume


Liga a III-a de fotbal, la fel ca celelalte competiţii sportive, a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus, după o singură etapă disputată din retur. Jucătorii de la SCM Zalău au plecat acasă şi în această perioadă continuă pregătirea individual. Pentru unii, „casa” e aproape de echipă, având în vedere că sunt din judeţul Sălaj, cum este şi cazul lui Florin Pop.

Unul dintre cei mai tineri jucători ai echipei s-a remarcat prin prestaţiile sale care au fost de la meci la meci tot mai bune. Jucătorul care a început fotbalul la CS Viitorul Zalău şi a evoluat pentru Ardealul Cluj sau CFR Cluj în Campionatul de Juniori Republicani este mijlocaş central, însă, şi-a câştigat locul în echipa SCM-ului graţie prestaţiilor sale bune pe care le-a avut pe postul de fundaş stânga.

În tur, SCM Zalău a obţinut o remiză importantă, în 10 oameni, în faţa liderului Seriei, ACS Fotbal Comuna Recea.

În acel meci, după eliminarea fundaşului stânga Daniel Supuran, antrenorul de la acea vreme, Alexandru Pop a decis să-l folosească pe acel post pe Florin Pop, cel care a devenit titularul acelui post în meciurile care au urmat. “Mă consider un jucător polivalent şi pot activa pe aproape orice post de la mijloc în joc. Mă simt bine oriunde, cât timp sunt pe teren şi pot să îmi ajut echipa”, spune Florin Pop.

În prezent, mijlocaşul este acasă la Zalău şi continuă să se pregătească cât de bine poate pentru a fi într-o formă fizică bună la reluarea campionatului. Totodată, fotbalistul respectă măsurile luate de autorităţi şi spune că evită pe cât posibil să iasă din casă. “Sportul trece prin ceva foarte dificil, dar sper ca totul să revină la normal cât mai repede pentru că îmi e dor de prieteni, antrenamente, meciuri. În această perioadă încerc să rămân cât mai pregătit din punct de vedere fizic, dar în acelaşi timp am grijă de sănătatea mea şi evit ieşirile fără un scop anume”, spune fundaşul care va împlini 20 de ani pe data de 28 mai.

În momentul întreruperii campionatului, SCM Zalău se afla pe ultimul loc, la 7 puncte distanţă de primul loc care asigură rămânerea în Liga a III-a. Florin Pop consideră că le va fi greu sălăjenilor să recupereze acest deficit, mai ales dacă nu se vor juca toate meciurile din retur.

Însă, fundaşul sălăjean asigură că jucătorii vor face tot posibilul pentru ca SCM Zalău să rămână în Liga a III-a.

Situaţia o să fie una destul de grea la reluarea campionatului, dar eu cred că nu o să avem probleme. Suntem un grup unit şi în fiecare  zi vorbim pe grupul nostru  şi încercăm să rămânem concentraţi şi când revenim să facem tot posibilul să rămânem în Liga a III-a. Părerea mea este că avem nevoie de toate meciurile din retur, avem nevoie de puncte şi dacă meciurile se înjumătăţescşi şansele noastre scad”, a spus Florin Pop.

Rămâne de văzut când jucătorii vor reveni la antrenamente şi când se va relua competiţia.

LPF a anunţat că Liga 1 ar urma să se reia la data de 6 iunie, iar jucătorii echipelor din prima ligă vor reveni la antrenamente în 15 mai, dată la care ar putea revenit la antrenamente şi jucătorii de la SCM Zalău.

Până atunci, însă, Florin Pop le transmite iubitorilor de fotbal din Sălaj să rămână alături de echipă şi să o susţină, pentru că jucătorii au nevoie de susţinerea lor.

”Iubitorilor de fotbal din Sălaj le doresc multă sănătate şi să încerce să stea acasă în această perioadă, să se bucure de timpul petrecut cu familia. Îi aşteptăm la meciuri pentru că avem nevoie de ei, doar împreună o putem scoate la capăt”, a încheiat fotbalistul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL