Connect with us

ATLETISM

Ultima cursă pentru Răzvan Pop

Atletism: Campionatul Naţional de juniori I

 

La finele săptămânii trecute, în capitală s-a desfăşurat o nouă ediţie Campionatelor Naţionale de juniori I. La start s-au aliniat nu mai puţin de 298 de atleţi, 113 la feminin şi 185 la masculin, de la 81 de cluburi din ţară. Pentru Răzvan Pop, această întrecere a fost ultima sub culorile LPS “Avram Iancu”. Elevul lui Teodor Bidian a sosit al treilea în proba de 3.000m obstacole, o probă la care a încercat şi în această vară, fără succes însă, să îndeplinească baremul care i-ar fi asigurat prezenţa la Campionatele Mondiale de juniori din Canada. Având în vedere că îşi va continua studiile la Universitatea “Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, zălăuanul se va pregăti mai departe în oraşul de pe Someş. Răzvan Pop nu a fost singurul atlet de la LPS “Avram Iancu”, lui alăturându-i-se alţi trei alergători. Astfel, David Duma s-a clasat pe locul VIII în proba de 10.000m şi pe poziţia a XVI-a la 5.000m, Cristian Şomai a sosit al VI-lea în proba de 1.500m şi s-a clasat pe locul X la 800m, iar Sergiu Fărcaş a trecut linia de sosire al XV-lea la 5.000m. Rezultate destul de modeste pentru sportivii pregătiţi de Teodor Bidian şi Lucian Bârlogeanu, însă probabil vacanţa i-a făcut să nu trateze cu maximă atenţie fiecare cursă la care au participat.

Şi CSS Zalău i-a deplasat la Bucureşti pe cei mai buni juniori, este vorba despre Ioana Dan şi Dan Mirşidan. Å¢inând cont că amândoi se află în primul an de juniori I, rezultatele obţinute sunt bune, dar, după spusele antrenorului Radu Rus, la anul există posibilitatea ca cei doi să facă o treabă şi mai bună. Astfel, Ioana Dan a terminat a doua cursa de 3.000m obstacole şi s-a clasat pe locul VIII la 3.000m plat, în timp ce Dan Mirşidan a trecut linia de sosire la 3.000m obstacole în urma lui Răzvan Pop, iar la 5.000m a obţinut un modest loc XI. “Rezultatele au fost pe măsura muncii depuse. Nu am avut condiţiile necesare simulării unei curse de 3.000m obstacole, dar rezultatele sunt mulţumitoare”, ne-a declarat Radu Rus.

Următoarea compeţie la care vor participa cei doi atleţi de la CSS Zalău va avea loc pe data 4 septembrie, la Slănic Prahova, este vorba de Campionatul Naţional de semimaraton. “Noi ne-am propus să alergăm. În primul rând trebuie să fim sănătoşi, să ne putem pregăti, să avem condiţii, iar mai apoi să discutăm despre eventuale obiective. Nu e bine să ne facem iluzii, deoarece într-o astfel de cursă se pot întâmpla multe”, a încheiat profesorul Radu Rus.        Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM