Connect with us

Ştiri din Sălaj

In memoriam prof. Eugenia Pop

Cu tristețe în suflet anunțăm dispariția fizică a doamnei profesoare de limba și literatura română, Eugenia Pop.

A vorbi despre doamna Eugenia Pop la trecut este pe atât de dificil pe cât este a scrie despre reputatul profesor. Dificultatea rezidă în a contura complexitatea unui om, fără a eluda din ecuația devenirii nicio etapă din impresionanta carieră.

Eugenia Pop s-a născut în anul 1940 și a început profesia didactică la Gârbou. Din 1979 a fost profesor titular la Liceul Electrotehnic din Zalău, continuându-și activitatea la Liceul Nr. 1, actualul Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” până în 1998, iar apoi la Liceul Teoretic, actualul Colegiul Național „Silvania”.

În toată această perioadă, a ocupat diferite funcții precum director, director adjunct și inspector de limba și literatura română. Eugenia Pop a fost un distins profesor, care a șlefuit generații de elevi, implicându-se activ în viața cetății.

Doamna profesoară a avut o activitate prodigioasă, de peste patru decenii în slujba cuvântului, în slujba modelării de caractere. A fost un om dedicat carierei, implicat în activitatea școlii, care s-a impus prin exigență intelectuală, prin solemnitate și severitate.

Însă o severitate izvorâtă din respectul pe care l-a manifestat pentru profesia pe care a practicat-o cu seriozitate.

Eugenia Pop a fost un dascăl de vocație într-un permanent antrenament al spiritului, un om activ al școlii, de o rigoare asumată. A format generații, le-a netezit traseul intelectual, le-a insuflat elevilor pasiunea pentru cuvânt, i-a determinat să conștientizeze importanța cunoașterii limbii române, ea însăși un exemplu de probitate intelectuală. O mare pierdere pentru învățământul sălăjean!

Călătorie lină înspre stele… Dumnezeu să o odihnească în pace!

Conducerea Colegiului Național „Silvania” Zalău

loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj