Connect with us

MINIFOTBAL

Minifotbalul, primul sport care ar putea reveni la viaţă imediat după ridicarea Stării de Urgenţă


Activitatea la fotbal pe teren redus s-ar putea relua imediat după data de 15 mai, mai ales că la această ramură, jucătorii nu ar avea nevoie de săptămâni de pregătire pentru a disputa un joc. În plus, un meci dintr-o competiţie de minifotbal este mai uşor de organizat în ce priveşte măsurile de protecţie şi de limitare a unui număr de participanţi


După ce săptămâna trecută a fost emis decretul privind prelungirea Stării de Urgenţă din România, automat a fost prelungită şi perioada de suspendare a competiţiilor de minifotbal.

Practic, minifotbalul este  într-o pauză forţată ca şi alte sporturi, de la mijlocul lunii martie, iar această perioadă grea pentru iubitorii şi practicanţii acestui sport va mai dura cel puţin până la mijlocul lunii mai.

Partea bună este că acest sport s-ar putea relua mai repede faţă de alte ramurii sportiv, în condiţiile în care jucătorii nu ar avea nevoie de săptămâni de pregătire pentru disputarea unui meci oficial.  În plus, un meci dintr-o competiţie de minifotbal este mai uşor de organizat, în ce priveşte măsurile de protecţie şi de limitare a unui număr de participanţi.

”Federaţia de Minifotbal va lua decizii în funcţie de situaţia existentă în teritoriu.  Sperăm ca minifotbalul să fie printre primele sporturi care să fie permise după ridicarea stării de urgenţă. La acest sport nu ai nevoie de săptămâni de pregătiri pentru a putea juca un meci oficial fiindcă minifotbalul este un sport de masă, practic o verigă între a nu face nimic şi a face sport.  În plus, aplicarea unor măsuri de siguranţă sunt mult mai uşor de realizat decât în alte situaţii, astfel încât la un meci sau la o competiţie să poată participa doar cei implicaţi. Dacă va fi nevoie vom renunţa şi la spectatori şi nu ar fi un lucru greu de realizat. În toate deciziile pe care le vom lua se va ţine cont de recomandările celor abilitaţi. Sub nicio formă nu vom putea încălca ordinele care se dau în această perioadă. Sperăm să putem relua activitatea cât de repede, cu respectarea unor măsuri de precauţie”, ne-a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

Federaţia de Minifotbal încurajează ca toate competiţiile locale să se termine pe teren, astfel că nu se ia în calcul îngheţarea acestora.

”Nu luăm în calcul îngheţarea competiţiilor. La nivel naţional încă nu se va lua o decizie de stabilire a unor date obligatorii. Vrem să realizăm toate competiţiile pe care  le-am propus, dar deocamdată este prematur să dămun termen şi să spunem exact cum vom face, fiindcă nu ştim ce restricţii vor fi păstrate după data de 15 mai”, a mai spus Ioan Onicaş.

Şi pentru competiţiile naţionale vor fi fixate alte date, care vor fi comunicate în timp util. Şase competiţii se organizează în acest sezon la bazele sportive Onix. Superliga, Liga 2, Liga 3, Liga 4, Liga Firmelor şi Instituţiilor, dar şi faza judeţeană a Cupei României.

La finalul sezonului, trei echipe din Superligă vor participa la Campionatul Regional, iar alte două au dreptul să participe la turneul final al Cupei României.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL