Connect with us

Ştiri din Sălaj

Europarlamentarul Corina Crețu susține introducerea unui venit minim garantat pentru toți românii afectați de criză


Europarlamentarul salajean Corina Crețu și-a manifestat joi, 23 aprilie, susținerea pentru introducerea unui venit minim garantat pentru toate persoanele afectate de criză, în urma propunerii lansate de partidul din care aceasta face parte, PRO România


Formațiunea a prezentat miercuri, 22 aprilier, un proiect de lege care prevede asigurarea unui venit minim garantat de 1500 de lei pentru toate persoanele afectate negativ de coronacriză, ajutorul urmând a se acorda atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pentru o perioadă de şase luni de la încetarea acesteia.

“Situația din România a devenit îngrijorătoare. Numărul de contracte de muncă suspendate de la începutul perioadei de criză a depăşit deja cifra de 1 milion! De asemenea, pentru peste 200 de mii de români, contractele de muncă au încetat. Numărăm, așadar, sute de mii de oameni au rămas fără un mijloc de a-şi asigura traiul de zi cu zi. Asistăm la o dramă în desfăşurare. Pentru a lupta cu această realitate este nevoie de măsuri curajoase, dar atent gândite, în acord cu ceea ce se întâmplă și în alte țări, măsuri prin care statul să demonstreze că îşi poate apăra cetăţenii. PRO România a iniţiat ieri un proiect de lege care prevede asigurarea unui venit minim garantat de 1500 de lei pentru toate persoanele afectate de actuala criză. Propunerea noastră este ca acest venit să se acorde atât pe perioada crizei, cât şi pentru o perioadă de şase luni de la încetarea acesteia. Sper ca Parlamentul României să aprobe acest proiect, iar el să poată fi pus în aplicare cât mai rapid”, a scris salajeanca Corina Crețu, pe Facebook.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj