Connect with us

DIVIZIA A1

Se fac demersuri pentru o nouă echipă de volei a Zalăului!


Primăria Municipiului Zalău are intenţii clare de a susţine mai departe activitatea voleibalistică din oraş, dar nu se ştie exact modul în care o va face şi sub ce formă se va derula finanţarea. Din câte se pare, CS Volei Muncipal va dispărea din peisaj, iar autorităţile locale vor să înfiinţeze propria echipă, având în vedere că Primăria are clubul sportiv SCM Zalău, care are şi secţie de volei. Există deja discuţii pentru formarea noii echipe, care se poate înscrie în competiţiile organizate de Federaţia Română de Volei


Voleiul este un sport de tradiţie în oraşul de la poalele Meseşului. Fie că a fost vorba de Elcond, CS Remat sau Volei Municipal, formaţiile din Zalău au reuşit performanţe notabile pe plan intern şi chiar internaţional.

Din păcate, în ultimii ani, Volei Municipal Zalău a înregistrat derapaje. De la clasări modeste – de două ori pe locul 4 – şi până la probleme mari de ordin financiar, cu restanţe la jucători, la Federaţie şi la diferiţi furnizori. Toate acestea s-au întâmplat după managementul defectos al preşedintelui Vasile Coţa.

Volei Municipal Zalău pare să fie istorie odată cu terminarea acestui sezon, deoarece echipa se pare că nu se va mai regăsi la startul ediţiei următoare de campionat.

Primăria a avut intenţii clare de a susţine acest sport şi are în continuare, dar acum doreşte formarea unei alte echipe, care să aparţină de clubul Primăriei – Sport Club Municipal Zalău. De fapt, la SCM există o secţie de volei, care va avea activitate din această vară.

Urmează să aibă loc o întâlnire între administraţia locală şi acţionarii clubului, pentru a pune la punct toate detaliile despre noua echipă. Chiar dacă Primăria ar dori preluarea clubului condus de Vasile Coţa, acest lucru ar fi aproape imposibil, din cauza datoriilor pe care Volei Municipal le are faţă de jucători, faţă de unii furnizori şi chiar faţă de Federaţie.

Aproximativ 10.000 de euro este doar suma pe care Volei Municipal trebuie să o plătească la Federaţie. Rămâne de văzut dacă suma va fi achitată tot de către Primărie, deşi administraţia locală a tot alocat bani la CS Volei Municipal pentru achitarea restanţelor.


SCM Zalău, o echipă nouă de volei, care să fie ”curată”

Noua activitate voleibalistică ar urma să înceapă de la zero, astfel încât SCM Zalău să aibă o echipă de volei curată, care să pornească la drum fără datorii şi fără probleme.

Ar fi nişte criterii esenţiale pentru ca această grupare să poată fi îndrăgită de iubitorii voleiului sălăjean, nu cum s-a întâmplat  în ultimii ani cu Volei Municipal, unde dictatura din club şi “mizeriile” făcute de conducere i-a îndepărtat pe fani de echipă.

Noua echipă de volei a Zalăului doreşte aducerea jucătorilor din Sălaj acasă, iar un aspect şi mai important este punerea accentului pe jucători români. Automat şi resursele financiare de care ar avea neovie noua formaţie nu ar fi la fel de mari, precum au fost la CS Volei Municipal, care şi în ultimul sezon a beneficiat de peste 3,3 milioane de lei de la autorităţile locale.

Noua echipă se va înscrie în Divizia A2, dar ar putea juca direct în prima ligă!

Pentru sezonul 2020 – 2021, SCM Zalău are timp să se organizeze cu secţia de volei, iar în perioada următoare trebuie să facă demersurile pentru înscrierea în Divizia A2.

”Având în vedere situaţia actuală, termenul de înscriere pentru noul sezon s-ar putea prelungi, astfel încât echipele să aibă timp de organizare. Au mai fost cazuri în care sau înscris şi prin septembrie-octombrie au anunţat că nu mai pot participa. Sunt echipe care depind de finanţarea autorităţilor şi poate nu ştiu pe ce buget se vor putea baza”, ne-a declarat preşedintele Gheorghe Vişan.

Există însă şi o variantă prin care noua echipă a Zalăului să se afle în octombrie, când este prevăzut startul noului campionat, direct în prima ligă!

În ediţia recent  încheiată, în prima ligă au fost 10 echipe şi, mai mult ca sigur, vor fi nevoie de echipe noi pentru a se ajunge la 12 formaţii.

Un astfel de scenariu ne-a fost prezentat de preşedintele Federaţiei.

”Fiind vorba de o echipă nou-înfiinţată, automat se înscrie în Divizia A2. Însă, există două locuri libere în Divizia A1, pentru cele care vor promova după turneu. Dacă au bani, vor juca în prima ligă, însă dacă în septembrie vom avea locuri disponibile în Divizia A1, Federaţia este obligată să întrebe toate echipele care s-au înscris în Divizia A2, dacă au posibilitatea să participe în primul eşalon. Pentru asta trebuie să achite o taxă”, ne-a declarat preşedintele Gheorghe Vişan.

Un caz asemănător s-a întâmplat în toamnă, la volei feminin, când CSM Bucureşti s-a retras din campionat, iar CSO Voluntari a făcut pasul în Divizia A1.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână a apărut joi, 23 aprilie.

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Geo

  24 April 2020 at 9:31

  Acesta familie care nu are nici o treba cu voleiul a fost ajutata de primar sa se ajunga aici.Banii ajung in campania electorala.Rusine!!!!

 2. ION

  24 April 2020 at 11:34

  cota=ciunt

 3. Alin

  24 April 2020 at 14:02

  Sper sa dispară și familia Cota din peisajul volebalistic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1