Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un războinic de la Exatlon reacționează după evenimentul cu rromii din Jibou


Jibouanul Doru Meseșan, fost concurent la show-ul Exatlon de pe Kanal D, reacționează dur și sare în apărarea autorităților locale care au fost târâte într-un scandal mizerabil pe nedrept, în urma acțiunii caritabile realizate de Primăria Jibou înaintea Sfintelor Sărbători Pascale


Acum o săptămână, autoritățile locale au avut o acțiune caritabilă de susținere a vârstnicilor și a altor persoane cu venituri reduse. În momentul în care alimentele erau împărțite rromilor de pe strada Stejarilor, mai multe persoane s-au înghesuit uitând de distanța socială, în timp ce echipajele de la Poliție și Jandarmerie stăteau nepăsătoare. Unii au acuzat Primăria Jibou pentru această modalitate de ajutorare, însă procurorii au clasat dosarul penal întocmit în acest sens.

“Războinicul” Doru Meseșan a luat atitudine după acest caz şi a făcut o postare pe un site de socializare, unde şi-a spus punctul de vedere.

“Aș dori să îmi exprim și eu părerea despre evenimentul petrecut săptămâna trecută pe strada Stejarilor, mediatizat pe unele canalele de știri din România. Inițial am ezitat, dar apoi am realizat că iubesc prea mult acest oraș și îmi pasă prea mult de imaginea lui încât să rămân indiferent.

De-a lungul timpului, oameni precum Vasile Fati, Ștefan Birtalan, Raluca Anton , Dana Gârbovan, Ivănescu Ion , Petriș Liviu , Marcel Mureșan au făcut cinste orașului nostru prin realizările lor. Jiboul deține una din cele mai frumoase și apreciate grădini botanice din România. De asemenea, orașul nostru in ultimii patru ani au fost multe lucrări de modernizare și înfrumusețare,imaginea fiind a unui oraș curat și îngrijit lucru recunoscut de cei care ne vizitează orașul.Toate acestea i se datorează primarului.
Totodată, aș dori să spun, cu modestie și recunoștință că, prin participarea la reality-show-ul EXATLON, am avut dorința de a contribui în mod pozitiv la imaginea orașului nostru.
Am reprezentat cu mândrie acest oraș la festivalurile unde am participat împreuna cu colegii mei din trupa de reconstituire istorică “Geto-Daci Amsamensi”.

La începutul verii trecute, prin implicarea și sprijinul primăriei, în Jibou a fost organizat un eveniment cu totul deosebit. Cu acest prilej, peste 1000 de copii au avut ocazia de a participa, alături de foștii mei colegii de la Exatlon, la concursul intitulat “Ziua micilor Războinici”.
Revenind la subiect, zilele trecute am remarcat cum unii dintre părinții copiilor participanți au uitat de zâmbetul copiilor lor și, fiind împinși de răutate, au atacat impulsiv exact omul care s-a pus în slujba comunității și a avut rezultate, nu doar promisiuni deșarte.
Știu că memoria colectivă e scurtă, dar unde a dispărut bunul simț și integritatea? Acestea ar trebui să fie veșnice.

Poate îmi veți răspunde că intenția voastră nu a fost aceea de a denigra orașul ( știu, intenția voastra a fost de a denigra persoana Dan Ghiurco). Recent mi-a fost dat sa văd cum unii au creat chiar și conturi false pe rețelele de socializare prin care era anunțat că primarul orașului Jibou a fost expus infecției cu COVID-19 și tot ceea ce pot să spun e că e inuman și josnic să recurgi la asemenea metode. Din păcate, răutatea și frustrările se revarsă asupra celor care le merită cel mai puțin. Din fericire, se reflectă asupra celor care le împrăștie, iar cei buni vor rămâne neatinși și, întotdeauna, superiori.

Evenimentul mediatizat la TV de pe strada Stejarilor a stârnit multe discuții, dar câți dintre voi știți cu adevărat demersurile acțiunii? Obiectivul a fost de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, singure, devaforizate, în prag de sărbătoare, prin donații modeste a unor alimente de bază. Înainte ca autoritățile să ajungă în comunitatea rromilor, acestea deja trecuseră pe la alte aproximativ 300 de persoane din satele învecinate și din oraș. După câteva minute de la sosirea autorităților pe strada Stejarilor, s-a instaurat ordinea, fiecare locatar fiind îndemnat să se întoarcă la locuința sa, după care s-a continuat acțiunea prin respectarea normelor, în condiții corespunzătoare. Tot ceea ce s-a transmis pe micile ecrane a redat doar primele câteva minute de realitate, iar pentru localnici a cântărit mai mult scandalul în sine decât realul ajutor acordat celor în nevoie. Din păcate realitatea aceasta este greu de suportat din cauza oamenilor care răspândesc veninul și modelează adevărul după bunul lor plac.

În final, ceea ce aș vrea să evidențiez, este că această pandemie care ne afectează pe toți are şi o parte bună și anume de a scoate la iveală esenţa fiecăruia dintre noi. Trag nădejde că, după ce aceasta va lua sfârșit, se vor separa cei care au încercat, după resurse, să lupte împotriva ei, de cei care au găsit în ea doar un alt mod prin care să își satisfacă ego-ul și au transformat-o într-un alt joc murdar de putere”.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Ion

    23 April 2020 at 17:18

    Steroizii îs periculoși! Doru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj