Connect with us

FOTBAL

Alexandru Pop, ”secundul” de la SCM Zalău: ”Şansele ca returul să se mai poată relua sunt foarte reduse”

Tehnicianul consideră că campionatul este ca şi compromis, chiar dacă Federaţia are în plan disputarea meciurilor în iunie şi iulie. Dacă până la urmă acest lucru va fi posibil, va urma un program de foc, cu meciuri din trei în trei zile. Antrenorul consideră că SCM Zalău ar putea face faţă programului, având un lot numeros şi echilibrat valoric


Liga a III-a este într-o pauză forţată de o lună şi jumătate din cauza pandemiei de coronavirus. Dorul de fotbal a devenit greu de stăpânit mai ales pentru fotbalişti şi cei implicaţi în fenomen, dar aceştia vor mai trebui să aştepte până când vor reveni în iarbă.

În tot această perioadă, Federaţia a încercat să găsească variantele cele mai bune pentru reluarea campionatului, doar că acest lucru nu se va putea întâmpla mai devreme de luna iunie. Şi asta dacă situaţia creată de coronavirus se va îmbunătăţi, iar autorităţile vor ridica restricţiile. Alexandru Pop, secundul de la SCM Zalău, este sceptic în privinţa reluării campionatului, chiar şi în luna iunie.

”Este o perioadă foarte dificilă, dar din păcate nu avem ce face şi trebuie să ne supunem restricţiilor, fiindcă acum este mai importantă sănătatea decât fotbalul. Toţi suntem nerăbdători să revenim la treabă, dar eu cred că şansele ca returul să se mai poată relua sunt foarte reduse”, spune Alexandru Pop.

În eventualitatea în care campionatul va decurge în iunie şi iulie, automat va fi nevoie de multe etape intermediare, dar tehnicianul este de părere că SCM Zalău ar putea face faţă programului.

”Pe noi nu ne-ar afecta variant disputării jocurilor din trei în trei zile, fiindcă avem un lot numeric, echilibrat. Nu ne facem probleme că nu vom face faţă unui astfel de program”, a mai spus ”Duţu” Pop.

Duţu Pop: ”Nu trebuie să avem frică că nu vom rămâne în Liga a III-a”

SCM Zalău se află în lupta pentru salvarea de la retrogradare, fiind pe ultimul loc în Seria a V-a, dar la şapte puncte de primul loc ce asigură menţinerea.

În ce priveşte atingerea obiectivului, secundul de la SCM nu îşi face mari probleme şi spune că echipa zălăuană va rămâne în Liga a III-a.

”Dacă se vor putea juca cele 14 etape nu trebuie să avem frică că nu vom rămâne în Liga a III-a. Până la urmă, eu cred că nu va retrograda nimeni,  iar Federaţia va invita echipele care au potenţial financiar să continue în acest eşalon. Eu nu cred că se va apela la acel play-off şi play-out, fiindcă nu se poate ca în plin campionat să schimbi regulile. Pe unele echipe le-ar avantaja, iar altele ar fi foarte dezavantajate. Trebuie să fie fair-play, dar sunt alţii în măsură să gândească la aceste probleme şi sper ca să se ia deciziile cele mai corecte”.

 Alexandru “Duţu” Pop

Un singur joc a apucat să joace SCM Zalău în acest retur, cel cu Unirea Dej, pe care l-a pierdut cu 3 – 1.

“Meciul de la Dej a fost un accident. Nu mi-a venit să cred că am putut juca atât de execrabil. Noi nici în tur nu am jucat atât de slab cu Unirea Dej, când am avut o echipă slăbuţă. Avem jucători cu experienţă şi vom arăta altfel”, a precizat Alexandru Pop.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL