Connect with us

DIVIZIA A1

Scrisoare de “dragoste” către conducerea echipei Volei Municipal Zalău: ”Ne simţim supăraţi, dezamăgiţi şi umiliţi”


În numele staff-ului tehnic şi al jucătorilor, antrenorul Bogdan Tănase a trimis în prag de sărbători un “răvaş” către Vasile şi Dana Coţa, în care îşi arată starea de îngrijorare şi supărarea de faptul că au rămas abandonaţi de conducere (care nu mai răspunde de mai bine de o lună), dar şi fără banii cuveniţi pentru munca depusă de ei la echipă


Activitatea la Volei Municipal Zalău s-a terminat în jurul datei de 20 martie, după ce Federaţia Română de Volei a decis îngheţarea campionatului. Astfel, toţi jucătorii au plecat spre casele lor, mai puţin cei doi brazilieni – Leo şi Rogerio, care sunt ”blocaţi” la Zalău, până după 15 mai, când au bilet de zbor spre America de Sud.

Această perioadă devine tot mai grea pentru toţi jucătorii de la Volei Municipal Zalău, care nu şi-au primit în totalitate salariile pe luna februarie, dar nici pe cele trei săptămâni din luna martie, când au avut activitate cu echipa. Cu toţii, încearcă să dea de conducere, dar oficialii nu le mai răspund la telefoane, la mesaje sau la emailuri. ”Ne simţim supăraţi, dezamăgiţi şi umilţi”, scrie antrenorul Bogdan Tănase într-o scrisoare trimis-o conducerii înainte de Paşte, în numele său, dar şi al întregii echipe şi al staff-ului tehnic.

Toţi îşi aşteaptă diferenţa de bani, dar se pare că cei din conducere i-a uitat pe jucători şi pe persoanele din staff, în condiţiile în care nu mai există dialog de mai bine de o lună între cele două părţi.

Sunt vremuri grele în întreaga ţară, dar în astfel de clipe, fiecare club sau societate încearcă să îşi ajute angajaţii şi fac demersuri pentru ca sportivii sau angajaţii să poată beneficia de şomaj tehnic.
Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Volei Municipal.

Ba, mai mult, la Zalău jucătorii şi antrenorii nu şi-au primit toţi banii pentru perioada în care au muncit. În scrisoarea trimisă de Bogdan Tănase se arată că există jucători, dar şi antrenori, care nu şi-au încasat toţi banii pe luna februarie şi nici măcar un leu pe luna martie, până la data îngheţării campionatului.

Şi mai supărător pentru aceştia este faptul că au rămas fără bani, atât de Sărbătorile de Iarnă, cât şi de Paşte. Aceasta cu toate că, pe data de 18 martie, echipa a primit o suplimentare a bugetului de la Primărie de 450.000 lei!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână va apărea joi, 23 aprilie.

Iată şi “răvaşul” care a fost trimisă de antrenor către conducere.

“Bună ziua.
Domnule Preşedinte Vasile Coţa, Doamna Dana Coţa.

Vă scriu aceste rânduri atât în numele meu, cât şi al celor din echipa
de volei ACS VM Zalău (jucători şi membrii din staff) deoarece ne simţim supăraţi, dezamăgiţi şi umiliţi. A trecut o lună de zile de când s-a decis închiderea campionatului Divizia A1 la volei şi de când s-a decis oprirea activităţii la club, iar noi nu mai ştim nimic de la dumneavoastră, deoarece aţi decis să nu ne mai răspundeţi la telefoane, mesaje, mail-uri. În această
perioadă grea, generată de criza de coronavirus, toţi angajatorii încearcă
să îşi ajute angajaţii să treacă cât mai uşor peste această criza, însă nu şi dumneavoastră. Noi nu numai că nu vorbim de soluţii pentru perioada de urgenţă (a doua jumătate a lunii martie, aprilie şi eventual luna mai), dar vedem că, pe zi ce trece, scad şansele de a încasa banii pe perioada cât încă am fost în activitate pentru ACS VM Zalău. Aici vorbesc, în primul rand, de faptul că o mare parte dintre noi nu am luat integral luna februarie (între 0% şi 50%), dar şi, în al doilea rând, de prima jumătate a lunii martie. Vă readucem aminte că amândoi aţi fost în faţa noastră în data de 11.03.2020, apoi mie telefonic şi în final când v-aţi întâlnit personal cu fiecare membru al echipei pentru notificarea de reziliere şi ne-aţi asigurat ca veţi achita integral banii pe luna februarie şi că veţi găsi soluţii pentru salariul
de pe luna martie. Supărarea este cu atât mai mare cu cât am văzut cu toţii că la şedinţa de consiliu local din data de 18.03.2020 clubul nostru a primit o suplimentare de buget menită să asigure drepturile salariale către membrii echipei, dar şi plăţile către furnizori şi Federaţie. O altă mare problemă pe care aş dori să o evidenţiez (avută pe durata întregului sezon) este lipsa de comunicare şi refuzul acesteia. De o lună de zile încercăm să luăm legătura cu dumneavoastră prin toate mijloacele posibile: telefon, mesaje, mail, facebook etc, dar fără sorţi de izbândă. Dorim să vă contactăm pentru a afla diferite informaţii, de la cele privind situaţia financiară, până la cele privind situaţia echipei de volei, având în vedere informaţiile care apar cu privire la suspendarea echipei din campionatul Diviziei A1. Acest refuz al dumneavoastră de a comunica cu noi adânceşte şi mai tare starea de îngrijorare şi supărare a noastră. Toate aceste lucruri devin mai supărătoare şi frustrante având în vedere că, ca şi la sărbătorile de Crăciun, şi acum de Sfintele Sărbători de Paşti, dumneavoastră aţi decis să nu ne plătiţi.
De asemenea, noi cei din domeniul sportiv cu contracte de activitate
sportivă, suntem defavorizaţi faţă de cei cu contracte individuale de muncă deoarece contractele noastre sunt limitate ca timp, nu sunt garantate
de nimeni şi, în condiţii normale, noi nu putem beneficia de aceleaşi
ajutoare de la stat (şomaj etc), iar aici nu mă refer pentru această
perioadă când şi noi am fi avut dreptul la şomajul tehnic.
Din păcate noi suntem la “mila” cluburilor şi lună de lună
ne gândim cu îngrijorare dacă ne vom lua banii la timp,
sau iarăşi vor fi probleme cu banii.
Vă dorim un Paşte Fericit şi ÎMBELŞUGAT!”

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1