Connect with us

FOTBAL

Se renunţă la play-off şi play-out în Liga a V-a Sălaj

“Sigur nu se va putea juca această fază a campionatului, fiindcă nu ne mai permite timpul. Important este să putem duce la bun sfârşit etapele din retur”, a anunţat preşedintele Daniel Sabou


Sportul s-a oprit aproape în totalitate la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus. Multe competiţii deja au fost îngheţate, iar altele au fost reprogramate.

Şi fotbalul din România este afectate de această pandemie, chiar şi cel din ligile judeţene. În ce priveşte Liga a IV-a Sălaj, aici este şi cea mai mare problemă, în condiţiile în care Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se bat pentru titlul de campioană, iar în momentul întreruperii campionatului, cele două echipe se află la egalitate de puncte.

Ar mai fi de jucat opt etape, plus un play-off cu alte şase runde, dar în momentul de faţă pare greu de crezut că mai poate fi dus la bun sfârşit acest campionat, după programul stabilit în vară.

Semnale clare încă nu au venit din partea FRF, însă preşedintele Răzvan Burleanu a precizat că Federaţia nu va susţine îngheţarea campionatelor. Ar fi o variantă ca meciurile să se poată juca în iunie şi iulie, dar automat ar fi nevoie de mai multe etape intermediare pentru ca întrecerea să se poată termina până la data de 31 iulie.

“Am avut o discuţie cu preşedintele Răzvan Burleanu şi noi sperăm să putem relua campionatele la început de iunie. Dacă vom putea să jucăm în lunile iunie şi iulie atunci am putea duce la bun sfârşit Liga a IV-a, fiindcă acest campionat este şi mai important în condiţiile în care trebuie desemnată campioana judeţului, care mai apoi să participe la barajul de promovare”, ne-a declarat preşedintele Daniel Sabou.

În ce priveşte Liga a V-a Sălaj şi acest eşalon era prevăzut în acest sezon cu un play-off în fiecare serie, dar şi un play-out. În play-off urmau să se califice patru echipe, iar restul formaţiilor aveau să continue în play-out, însă potrivit preşedintelui Daniel Sabou, AJF Sălaj va renunţa la acest sistem.

“Sigur nu se va putea juca această fază a campionatului, fiindcă nu ne mai permite timpul. Important este să putem duce la bun sfârşit etapele din retur. La Liga a V-a este foarte greu să programezi etape intermediare. Situaţia trebuie înţeleasă şi să sperăm că vom putea juca cele nouă etape care mai sunt din retur”, ne-a declarat Daniel Sabou.

O astfel de decizie vine şi în ajutorul echipelor, care în faza a II-a a campionatului din Liga a V-a urmau să mai joace cel puţin şase jocuri, dar odată cu renunţarea la play-off şi play-out, toate grupările mai scapă de nişte cheltuieli.

Dacă România va ieşi din starea de urgenţă pe 16 mai, campionatul din Liga a V-a se va relua cel mai probabil în următoarele săptămâni. În toate cele trei serii ar mai fi de jucat nouă etape, astfel că întrecerea sportivă s-ar putea duce la bun sfârşit până la finalul lunii iulie, fără să fie nevoie de disputarea unor runde intermediare.

Prima clasată din fiecare serie va avea dreptul să promoveze în Liga a IV-a, eşalon care ar putea avea din sezonul viitor 14 echipe, la fel ca şi în anii trecuţi.

Rapid Zimbor este lider în Seria Est, cu 25 de puncte, la egalitate cu ACS Tihău, în timp ce pe locul 3 se află CS Hida, cu 23 de puncte.

În Seria Centru, prima clasată este Cetatea Buciumi, care este la egalitate de puncte cu Venus Borla, iar pe locul 3 se clasează Unirea Sălăţig.

ACS Bănişor-Peceiu conduce clasamentul în Seria Vest, cu 33 puncte. Pe locul doi se află Venus Giurtelec, cu 31 de puncte, iar tot acelaş număr de puncte îl are Inter Cizer, ocupanta locului 3.

Doar o singură etapă a apucat să se joace în 2020, în toate cele trei serii de la Liga a V-a.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL