Connect with us

Ştiri din Sălaj

Românașii noștri vin acasă de Sfintele Paști


Doar în data de 15 aprilie, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 17.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.000 mijloace de transport


Astfel, pe sensul de intrare au fost aproximativ 7.700 persoane cu 6.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.700 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră.

Zilnic, aproximativ 4.300 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

Conform  polițiștilor de frontieră, în acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 9.400 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 3.800 de persoane cu 3.200 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată pe siteul Poliției de Frontieră Română.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 10 fapte ilegale (4 infracţiuni şi 6 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 102.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.500 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 5 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

Să mai spunem că în data de 14 aprilie, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 15.100 persoane, cetățeni români și străini şi peste 11.600 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 6.400 persoane cu 5.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 8.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.

Așadar, românașii noștri din străinătate vin acasă de Paște.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj