Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliția a deschis dosar penal cu privire la situația de la Jibou


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, condus de prefectul Virgil Țurcaș, reacționează după mai multe imagini cu rromii din Jibou au ajuns virale pe internet


Referitor la apelurile transmise de reprezentanți ai unor formațiuni politice, ONG-uri sau instituții mass media, cu privire la incidentele apărute miercuri, 15 aprilie 2020, în orașul Jibou, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj a verificat cu celeritate situația și a solicitat puncte de vedere principalelor instituții implicate – Primăria Jibou, Inspectoratul de Poliție Județean.
Imaginile în care se observă persoane care nu respectă distanţarea socială au fost surprinse miercuri, 15 aprilie, în zona Stejarilor din Jibou, când câteva zeci de persoane s-au adunat în mijlocul străzii pentru a lua parte la o acţiune organizată de către Primărie. Potrivit datelor transmise de Primăria Jibou, demersul a făcut parte dintr-o acţiune de distribuire alimente către persoane aflate în situaţii de risc social, beneficiari ai venitului minim garantat, precum şi pentru vârstnici fără aparţinători, ce a vizat împărţirea a aproximativ 1.000 de pachete în oraş şi în satele aparţinătoare.
Conducerea primăriei şi oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean ne-au asigurat că incidentul a fost unul izolat (pe o stradă îngustă) şi de scurtă durată. Poliţiştii au intervenit operativ şi în scurt timp au reuşit sa facă ordine, să îi determine pe beneficiarii pachetelor să păstreze o minimă distanţă, iar imediat după primirea ajutoarelor să se retragă spre propriile locuinţe fără a crea alte incidente.
Totodată, în cursul zilei de 16 aprilie, în cauză polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicere a combaterii bolilor. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Revenim cu un apel la maximă responsabilitate către toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în combaterea efectelor cauzate de noul coronavirus. Indiferent că vorbim de instituţii judeţene sau locale, din sistemul medical sau de siguranţă publică – cu toţii trebuie să înţelegem că nu pot exista şi că nu vom tolera abateri de la normele legale. Siguranţa şi sănătatea cetăţenilor este prioritară, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va monitoriza cu atenţie toate acţiunile din această perioadă şi nu vom avea niciun fel de rezerve în aplicarea măsurilor legale, indiferent de context sau de persoane. Apreciem spiritul civic al celor care ne-au făcut aceste sesizări şi îndemnăm sălăjenii să apeleze la sprijinul autorităţilor ori de câte ori consideră necesar.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj