Connect with us

HANDBAL

Scenariul prin care Liga Naţională de handbal feminin s-ar putea derula în iunie


Antrenorul Gheorghe Tadici este de părere că luna iunie poate rămâne liberă pentru disputarea meciurilor interne, dacă jocurile de calificare la Euro se vor anula sau reprograma, la fel şi Campionatul Mondial de tineret, ce urmează să aibă loc la Bucureşti, în perioada 1 – 13 iulie. ”Degeaba ne facem speranţe că vom organiza acest turneu. Sunt şanse mici să aibă loc în iulie. Dacă nu vor mai avea loc nici jocurile din preliminariile Campionatului European din iunie, atunci Liga Naţională poate fi terminată”, spune Tadici


Calendarul competiţiilor de handbal ar urma să devină unul extrem de încărcat după reluarea activităţilor sportive. Practic, în luna iunie şi iulie ar urma să se termine competiţiile interne, preliminariile Campionatului European, unde Naţionala are de jucat patru jocuri, iar totodată, în perioada 1 – 13 iulie ar urma să se joace Campionatul Mondial de tineret, ce va fi găzduit de România.

Scenariul dezvăluit de Gheorghe Tadici în ce priveşte terminarea Ligii Naţionale în luna iunie depinde de ce decizii va lua Federaţia Europeană în ce priveşte turneele de calificare la Euro, dar şi Federaţia Internaţională, în privinţa organizării Campionatului Mondial de tineret la început de iulie.

”Am văzut că Franţa a anunţat că nu îşi va trimite jucătoarele la meciurile din preliminariile pentru Euro, de la începutul lunii iunie, dar probabil şi alte ţări vor anunţa acest lucru. Foarte probabil acestea se vor amâna, sau dacă nu clasamentul din preliminarii va rămâne cel actual.  Iar dacă Jocurile Olimpice ce trebuiau să aibă loc în iulie-august s-au amânat pentru 2021,  logic ar fi să se amâne şi Campionatul Mondial de tineret, din 1 – 13 iulie, care urma să se joace la Bucureşti. Degeaba ne facem speranţe că oganizăm acest campionat, fiindcă nu cred că poate avea loc la început de iulie. Dacă va rămâne liberă luna iunie, atunci am putea juca cele şapte etape din campionat, fără să fie nevoie să prelungim competiţia până prin iulie”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Mai multe Federaţii au decis deja îngheţarea campionatelor, printre care şi Federaţia din Ungaria, ţară care are unul dintre cele mai puternice campionate de handbal feminin.

Oficialii maghiari au decis ca în acest sezon să nu se acorde titlurile de campioană, iar în cupele europene se va merge după clasamentul din seznul 2018 – 2019.

”Chiar am vorbit cu nişte preşedinţi de cluburi şi antrenori de acolo şi toţi erau revoltaţi de îngheţarea campionatului şi de faptul că în cupele europene se va merge după clasamentul din ediţia 2018 – 2019. Aşa ceva nu este normal. Se vorbeşte că această decizie a fost luată pentru Ferencvaros, fiindcă altfel nu mai prindea Liga Campionilor”, a spus Gheorghe Tadici.

În ce priveşte luarea unor decizii la nivelul competiţilor din România, FRH urmează să organizeze un Consiliu de Administraţie în perioada următoare prin teleconferinţă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL