Connect with us

Ştiri din Sălaj

Michelin își redeschide porțile. Cel mai mare producător mondial de anvelope va fabrica MĂȘTI!


Producătorul francez de anvelope a anunțat vineri că vrea să ajute în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și va face măști de protecție pentru asistență medicală. O mare parte vor fi donate spitalelor din România


În intenția de a-și proteja miile de angajați, compania Michelin a întrerupt activitatea de pe raza municipiului Zalău.

Astfel, Uzina Michelin Zalău Cord s-a închis pe data de 28 martie, iar uzina Zalău Anvelope și-a oprit producția începând cu data de 31 martie. Peste 2.000 de oameni au intrat în șomaj tehnic.

Reprezentanții Michelin: “Activitatea de producţie de la Michelin Cord este reluată progresiv”

Reprezentanții companiei vin acum cu vești bune, iar Michelin Cord, unde lucrează aproximativ 700 de angajați, își reia progresiv activitatea.

“Din data de 8 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Cord este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri. Uzina de la Floreşti şi uzina Zalău Anvelope rămân deocamdată închise, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu, care au un program specific”, a declarat Alina Marcu – PR manager Michelin Central and South Europe – pentru Agerpress.

Compania franceză va avea o producție săptămânală de 400.000 de măști 

Într-un comuncat de presă, producătorul francez de anvelope a anunțat în cursul zilei de vineri că MICHELIN vrea să intre în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Ca urmare, cel mai mare producător mondial de anvelope va face măști de protecție pentru asistența medicală.
Compania Michelin a anunțat că va dona o cantitate mare de măști cadrelor medicale din țările în care compania e implicată. În România, Michelin are trei fabrici, dintre care două se află în municipiul Zalău, cealaltă fiind situată în Florești.
De asemenea, reprezentanții companiei au precizat că producția de măști va viza protejarea angajaților săi.

Conform portalului rtbf.be, Michelin investește în producția de 400.000 de măști pe săptămână. Până în prezent, Michelin a ales 10 locații din Franța, Germania, Polonia, Italia și România pentru a produce măști.

Michelin va produce măști refolosibile

În plus, Michelin și alte companii au dezvoltat o nouă mască refolosibilă.

Brandul Bibendum se află într-un proces de producere a primelor 5.000 de piese ale prototipului. Potrivit producătorului, măștile pot fi folosite de o sută de ori datorită filtrelor lavabile și interschimbabile!

La solicitarea spitalelor franceze, Michelin a început, de asemenea, producția de viziere de protecție din plastic. Acestea pot fi sterilizate și reutilizate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj