Connect with us

LIGA I

Sălajul are dreptul să trimită trei echipe la Campionatul Regional de Minifotbal

Primele trei clasate din Superligă ar urma să ajungă la turneul regional Nord-Vest, iar alte două echipe sălăjene vor avea dreptul să participe la turneul final al Cupei României de la Sibiu


Toate competiţiile de minifotbal au fost suspendate ca măsură de prevenţie a răspândirii infecţiei cu virusul Covid – 19. Nu s-au mai jucat meciuri de la începutul lunii martie, iar această pauză va mai dura cel puţin până la mijlocul lunii mai. Cum preşedintele României a anunţat că starea de urgenţă se va prelungi până pe 15 mai, automat toate întrecerile sportive vor rămâne în stare de suspendare.

În condiţiile date, toate turneele finale de minifotbal ar urma să fie reprogramate, pentru a lăsa loc terminării competiţiilor judeţene.

Până atunci însă se cam ştie numărul formaţiilor pe care îl va trimite fiecare campionat judeţean la turneele finale.

În ce priveşte judeţul Sălaj, Campionatul de Minifotbal Onix are dreptul să trimită trei echipe la Campionatul Regional Nord-Vest, iar cel mai probabil acestea vor fi primele trei clasate din Superligă.

În momentul întreruperii Superligii ”Fan Courier”, Dia Guard Cipricom, Autovip Garden şi Dandonia sunt pe primele trei locuri, însă după programul stabilit la început de sezon, ar mai fi de jucat şapte etape din sezonul regulat, dar şi un play-off cu trei runde.

Sălajul are dreptul de trimite două echipe şi la turneul final al Cupei României, însă, având în vedere locul ocupat de Campionatul de Minifotbal Onix în clasamentul naţional, organizatorii ar putea obţine chiar mai multe locuri.

La finalul lunii februarie, la Cluj-Napoca a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei de Minifotbal din România, prilej cu care s-a stabilit şi locaţiile unde vor avea loc turneele finale.

Astfel, Campionatele Regionale se vor juca la Arad (Nord-Vest), Târgu Jiu (Sud-Vest), Bucureşti (Sud-Est) şi Piatra Neamţ (Nord-Est). Turneele erau programate în perioada 5 – 7 iunie, însă, mai mult ca sigur, aceste date vor fi schimbate de către FMR.

Turneul final al Cupei României este programat la Sibiu, în perioada 3 – 5 iulie, dar şi această competiţie are şanse mici să îşi respecte datele stabilite la Adunarea Generală.

În ce priveşte Turneul Final de Minifotbal, acesta este programat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 9 – 11 iulie, însă totul va depinde de perioada în care se vor putea termina competiţiile judeţene.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I